Ілон Маск

Як небезпечний вірус: Ілон Маск розкритикував "культуру скасування" і "борців за соціальну справедливість"

The Babylon Bee /YouTube

"Це не круто!"

Мільярдер і засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск висловив своє невдоволення явищем cancel culture, що перекладається як "культура скасування". Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Babylon Bee.

Ведучий шоу пригадав слова Маска про те, що "вокізм" (від англійського слова woke – "пробуджуватися", рух також відомий, як SJW, тобто "борці за соціальну справедливість") і "культура скасування" нагадує вірус, який негативно впливає на суспільство.

"В цілому, я вважаю, що нам потрібно рухатися у бік позитивно налаштованого суспільства. Де гумор сприйматиметься адекватно. Вокізм, по-суті, хоче зробити гумор чимось нелегальним. І це не круто! Ми що, хочемо суспільство без гумору? Вокізм – це культура остракізму і ненависті. Вокізм дає злим людям щит, щоб вони продовжували залишатися озлобленими та жорстокими", – стверджує найбагатша людина світу.

Cancel culture
Cancel culture
Фото: Shutterstock

Зазначимо, що так звана cancel culture є сучасною формою покарання та критики людини/групи осіб/компанії, яка передбачає засудження, позбавлення підтримки та бойкотування. Людина може з цим зіткнутися, якщо дозволить поділитися своєю спірною чи неполіткоректною думкою (наприклад, сексистською, гомофобною, расистською тощо).

Жертвами цього явища ставали наступні відомі персони:

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв, що у США професор переплутав імена темношкірих студентів, після чого його звільнили.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ