Великдень вже не за горами, а отже час занотувати собі рецепти смачних пасок до цього свята
Якщо у вас завжди виникають проблеми із дріжджовим тістом – "Дивогляд" ділиться рецептом паски без дріжджів, яка довго залишатиметься свіжою і не зачерствіє.
Інгредієнти:
- яйця (С0) – 5 шт.;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- цукор – 1,5 склянки (об'єм склянки 200 мл);
- ванільний цукор – 3 пакетики (21 г);
- масло вершкове – 1 пачка;
- молоко – 2/3 склянки (150 мл);
- борошно – 4,5 склянки (600 г);
- розпушувач – 2 пакетики (20 г);
- цедра апельсина;
- сухофрукти (родзинки, курага, журавлина) – 150 г
Приготування:
Курячі яйця змішайте з сіллю, цукром і ванільним цукром та збивайте масу до пишності та посвітління консистенції. Додайте м'яке вершкове масло та збийте. Після цього в однорідну масу вилийте молоко і перемішайте.
В окремій ємності змішайте борошно з розпушувачем, висипте в основну масу і ретельно перемішайте, уникаючи утворення грудочок. На дрібній терці натріть цедру лимона, поріжте сухофрукти і додайте в тісто.
Форми для випікання наповніть тістом на 3/4 висоти і поставте випікатися у розігріту до 180°С духовку на 30-35 хвилин.
Традиційно прикрашайте випічку глазур'ю, цукатами, горішками чи посипкою.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами сирної паски від Лізи Глінської.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.