Існує чимало різноманітних рецептів пасок і кожен з них смачний по-своєму
"Дивогляд" розповідає, як приготувати ніжну і смачну паску на сметані.
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл;
- борошно – 1 кг;
- вершкове масло – 200 гр;
- сметана – 100 гр;
- цукор – 600 гр;
- дріжджі свіжі – 70 гр;
- яйця курячі – 10 шт.;
- сіль – 5 гр;
- олія – 1,5 ст.л.;
- ванільний цукор – за смаком;
- родзинки – за бажанням.
Приготування:
- У каструлю налийте молоко і підігрійте на маленькому вогні. Додайте 350 гр цукру і ретельно перемішуйте, поки він не розчиниться;
- Частину молока перелийте в інший посуд і додайте дріжджі. Ретельно перемішайте і перелийте назад до решти молока;
- У чистий посуд висипте решту цукру (250 гр), додайте яйця і збивайте за допомогою міксера;
- Вершкове масло розділіть на дві частини і розтопіть одну з них. Додайте її до молочної суміші і ретельно перемішайте;
- Вилийте до маси молоко, додайте борошно, сметану і замісіть тісто;
- Накрийте тісто рушником і залиште у теплому місці на 2-3 години. По завершенні цього часу вимішуйте тісто доки воно не перестане липнути до рук, додайте родзинки, апельсинову цедру або цукати за смаком;
- Викладіть тісто у форми для випікання пасок (5-6 шт.) і поставте у розігріту до 180° духовку на 60 хвилин.
Прикрасьте паски за смаком. До речі, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати креативну прикрасу для пасок.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.