Паска, зефір

Пухка і ніжна: рецепт приготування паски на сметані

Shutterstock

Існує чимало різноманітних рецептів пасок і кожен з них смачний по-своєму

"Дивогляд" розповідає, як приготувати ніжну і смачну паску на сметані.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 1 кг;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • сметана – 100 гр;
  • цукор – 600 гр;
  • дріжджі свіжі – 70 гр;
  • яйця курячі – 10 шт.;
  • сіль – 5 гр;
  • олія – 1,5 ст.л.;
  • ванільний цукор – за смаком;
  • родзинки – за бажанням.

Приготування:

  1. У каструлю налийте молоко і підігрійте на маленькому вогні. Додайте 350 гр цукру і ретельно перемішуйте, поки він не розчиниться;
  2. Частину молока перелийте в інший посуд і додайте дріжджі. Ретельно перемішайте і перелийте назад до решти молока;
  3. У чистий посуд висипте решту цукру (250 гр), додайте яйця і збивайте за допомогою міксера;
  4. Вершкове масло розділіть на дві частини і розтопіть одну з них. Додайте її до молочної суміші і ретельно перемішайте;
  5. Вилийте до маси молоко, додайте борошно, сметану і замісіть тісто;
  6. Накрийте тісто рушником і залиште у теплому місці на 2-3 години. По завершенні цього часу вимішуйте тісто доки воно не перестане липнути до рук, додайте родзинки, апельсинову цедру або цукати за смаком;
  7. Викладіть тісто у форми для випікання пасок (5-6 шт.) і поставте у розігріту до 180° духовку на 60 хвилин.

Прикрасьте паски за смаком. До речі, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати креативну прикрасу для пасок.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ