Смачно, легко і без випікання: три рецепти сирної паски від Лізи Глінської

Якщо ви ще не знайшли перевірений рецепт смачної сирної паски до Великодня, "Дивогляд" пропонує вам звернути увагу на три чудові і легкі у виконанні рецепти від української кондитерки Лізи Глінської.

Ви зможете собі обрати наповнювач, який вам найбільше до смаку: ваніль і родзинки, карамель і горіхи або ягоди і в’ялена вишня. А, можливо, вам захочеться приготувати усі три види цих смачних пасок!

Головне, пам’ятайте, що готову паску потрібно зберігати у холодильнику не більше 72 годин.

Рецепт сирної паски з ваніллю, цукатами і родзинками

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 160 г жовтків (приблизно 10 штук, залежно від розміру яйця)
  • 300 г сметани
  • 160 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Родзинки добре промийте у теплій воді і просушіть на паперовому рушнику.
  2. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  3. Додайте до сиру яєчні жовтки, цукор, ваніль, розтоплене вершкове масло і сметану. Добре змішайте масу блендером і перекладіть у каструлю.
  4. Розігрівайте сирну масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Охолодіть масу і додайте родзинки і цукати. Ще раз добре все перемішайте і відправте у холодильник на кілька годин.
  6. Підготуйте форму для сирної паски: переверніть її догори дном, покладіть у миску, вистеліть внутрішню поверхню вологою марлею так, щоб залишалися вільні кінці.
  7. Ще раз перемішайте сирну масу і щільно заповніть форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху щось важке.
  8. Сир у формі має простояти у холодильнику приблизно добу. Після цього форму можна знімати і прикрашати готову пасочку.

Рецепт сирної паски з карамеллю і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 160 г жовтків (приблизно 10 штук, залежно від розміру яйця)
  • 300 г сметани
  • 200 г вареного згущеного молока
  • 200 г вершкового масла
  • 50-70 г цукру
  • 150 г волоських горіхів

Приготування:

  1. Горіхи викладіть на деко і обсмажте у духовці за температури 170 градусів приблизно 10 хв. Потім охолодіть і почистіть горіхи від шкірки.
  2. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  3. Змішайте сир із жовтками, сметаною, цукром, розтопленим маслом і згущеним молоком. Збийте все блендером до однорідної маси і перекладіть у каструлю.
  4. Розігрівайте сирну масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Охолодіть сирну масу, додайте горішки, накрийте шаром харчової плівки і відправте у холодильник на кілька годин.
  6. Підготуйте форму для сирної паски: переверніть її догори дном, покладіть у миску, вистеліть внутрішню поверхню вологою марлею так, щоб залишалися вільні кінці.
  7. Ще раз перемішайте сирну масу і щільно заповніть форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху щось важке.
  8. Вистояти паску добу у холодильнику. Потім форму можна знімати і прикрашати готову страву.

Рецепт сирної паски з ягодами і в’яленою вишнею

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • 200 г ягідного пюре
  • 200 г яєць (3-4 штуки, залежно від розміру яйця)
  • 150 г в’яленої вишня

Приготування:

  1. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  2. Змішайте сир із яйцями, сметаною та розтопленим вершковим маслом. Перебийте блендером до однорідної маси.
  3. Цукор змішайте із ягідним пюре у каструлі. Проваріть кілька хвилин, а потім охолодіть і змішайте з сирною масою.
  4. Перекладіть все у каструлю і підігрійте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Перекладіть сирну масу у миску, змішайте з вишнями. Накрийте харчовою плівкою і покладіть у холодильник на кілька годин.
  6. Перекладіть сир у підготовлену форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху вантаж.
  7. Сир у формі має простояти у холодильнику приблизно добу. Після цього форму можна знімати і прикрашати готову пасочку.

Раніше "Дивогляд" публікував 4 оригінальних великодніх пасок, які всіх здивують.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA.

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об'єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо один одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ "КОВІДНІ" ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше