Смачно, легко і без випікання: три рецепти сирної паски від Лізи Глінської

Якщо ви ще не знайшли перевірений рецепт смачної сирної паски до Великодня, "Дивогляд" пропонує вам звернути увагу на три чудові і легкі у виконанні рецепти від української кондитерки Лізи Глінської.

Ви зможете собі обрати наповнювач, який вам найбільше до смаку: ваніль і родзинки, карамель і горіхи або ягоди і в’ялена вишня. А, можливо, вам захочеться приготувати усі три види цих смачних пасок!

Головне, пам’ятайте, що готову паску потрібно зберігати у холодильнику не більше 72 годин.

Рецепт сирної паски з ваніллю, цукатами і родзинками

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 160 г жовтків (приблизно 10 штук, залежно від розміру яйця)
  • 300 г сметани
  • 160 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Родзинки добре промийте у теплій воді і просушіть на паперовому рушнику.
  2. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  3. Додайте до сиру яєчні жовтки, цукор, ваніль, розтоплене вершкове масло і сметану. Добре змішайте масу блендером і перекладіть у каструлю.
  4. Розігрівайте сирну масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Охолодіть масу і додайте родзинки і цукати. Ще раз добре все перемішайте і відправте у холодильник на кілька годин.
  6. Підготуйте форму для сирної паски: переверніть її догори дном, покладіть у миску, вистеліть внутрішню поверхню вологою марлею так, щоб залишалися вільні кінці.
  7. Ще раз перемішайте сирну масу і щільно заповніть форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху щось важке.
  8. Сир у формі має простояти у холодильнику приблизно добу. Після цього форму можна знімати і прикрашати готову пасочку.

Рецепт сирної паски з карамеллю і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 160 г жовтків (приблизно 10 штук, залежно від розміру яйця)
  • 300 г сметани
  • 200 г вареного згущеного молока
  • 200 г вершкового масла
  • 50-70 г цукру
  • 150 г волоських горіхів

Приготування:

  1. Горіхи викладіть на деко і обсмажте у духовці за температури 170 градусів приблизно 10 хв. Потім охолодіть і почистіть горіхи від шкірки.
  2. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  3. Змішайте сир із жовтками, сметаною, цукром, розтопленим маслом і згущеним молоком. Збийте все блендером до однорідної маси і перекладіть у каструлю.
  4. Розігрівайте сирну масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Охолодіть сирну масу, додайте горішки, накрийте шаром харчової плівки і відправте у холодильник на кілька годин.
  6. Підготуйте форму для сирної паски: переверніть її догори дном, покладіть у миску, вистеліть внутрішню поверхню вологою марлею так, щоб залишалися вільні кінці.
  7. Ще раз перемішайте сирну масу і щільно заповніть форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху щось важке.
  8. Вистояти паску добу у холодильнику. Потім форму можна знімати і прикрашати готову страву.

Рецепт сирної паски з ягодами і в’яленою вишнею

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • 200 г ягідного пюре
  • 200 г яєць (3-4 штуки, залежно від розміру яйця)
  • 150 г в’яленої вишня

Приготування:

  1. Сир перетріть через сито до однорідної маси.
  2. Змішайте сир із яйцями, сметаною та розтопленим вершковим маслом. Перебийте блендером до однорідної маси.
  3. Цукор змішайте із ягідним пюре у каструлі. Проваріть кілька хвилин, а потім охолодіть і змішайте з сирною масою.
  4. Перекладіть все у каструлю і підігрійте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Сир має почати парувати, але не закипіти.
  5. Перекладіть сирну масу у миску, змішайте з вишнями. Накрийте харчовою плівкою і покладіть у холодильник на кілька годин.
  6. Перекладіть сир у підготовлену форму. Накрийте кінцями марлі і покладіть зверху вантаж.
  7. Сир у формі має простояти у холодильнику приблизно добу. Після цього форму можна знімати і прикрашати готову пасочку.

Раніше "Дивогляд" публікував 4 оригінальних великодніх пасок, які всіх здивують.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше