Лимонна паска

З кремом та цукатами: оригінальний рецепт лимонної паски від кулінарного експерта

Тетяна Літвинова / YouTube

Смачна альтернатива традиційній пасці

Великдень – найсвітліше свято, одним з символів якого є паска. Для його приготування ми кожен рік звертаємося до одних і тих самих рецептів. Але чому б не спробувати щось нове? 

Як повідомляє "Дивогляд", кулінарна експертка Тетяна Літвинова на своєму YouTube-каналі поділилась оригінальним рецептом лимонної паски із кремом та цукатами. Обов'язково спробуйте приготувати її цього року!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко – 250 мл;
  • Яєчні білки – 5 шт;
  • Яєчні жовтки – 9 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Дріжджі мокрі - 70 гр;
  • Борошно пшеничне – 1 кг;
  • Цедра лимона – 1 шт;
  • Ізюм – 250 гр;
  • Ванільний цукор – 20 гр;
  • Сіль – 1 ч.л;
  • Олія – 30 мл;
  • Форми – 3 шт. (12−13 см). 

Для лимонного курду:

  • Цукор – 200 гр;
  • Яєчний жовток – 1 шт;
  • Масло гхі - 330 гр;
  • Сік лимона – 80 мл;
  • Цедра лимона – 0,5 шт.

Приготування

  1. Розігрійте молоко. В окремій ємності перемішайте яйця з 200 гр цукру і додайте до них сухі дріжджі та молоко. Добре розмішайте. Отриману суміш, обмотайте харчовою плівкою та залиште на вечір при кімнатній температурі;
  2. Змішайте топлене вершкове масло, борошно, ванільний цукор, цедру двох лимонів і сіль та додайте до тіста, коли воно підніметься;
  3. Починайте місити та робіть це до того моменту, поки суміш не почне відставати від рук. Потроху додавайте до неї сухофрукти;
  4. Коли тісто буде готове – перекладіть його в посуд, накрийте харчовою плівкою і дайте підійти. Потім розділіть його на частини, викладіть в форми та залиште у теплому місці на 30-40 хвилин, а потім поставте форми у заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку;
  5. У цей час займіться приготуванням лимонного курду. Для цього у невеликому сотейнику змішайте разом цедру та сік лимона, олію гхі, яєчний жовток та цукор. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи рідину. Щойно вона почне застигати – зніміть сотейник з вогню та процедіть суміш через сито;
  6. Після того, як паски охолонути, зробіть посередині них круглі надрізи, при цьому не порушуйте дно паски, щоб крем не витік. Потроху заливайте всередину отвору лимонний курд до самого верху та накрийте красивою верхівкою.

Прикрасити паску можна на свій розсуд: традиційною глазур'ю, або яскравим декором. А щоб ваші писанки стали чудовим доповненням до неї – зверніть увагу на оригінальний спосіб їхнього фарбування

Готувати – це легко! Смачного та гарних свят!

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ