Це схоже на своєрідну лотерею — що ж вийде із цього рецепту. Тому "Дивогляд" вирішив поділитися з вами одним старим сімейним рецептом дуже смачної паски, спекти яку зможуть навіть кухарі-початківці.

Інгредієнти (на 4 великі паски)
- 0,5 л молока
- 11 г сухих дріжджів
- 1-1,3 кг борошна
- 6 яєць
- 200 г масла
- 250-300 г цукру
- ваніль, родзинки, цукати — за смаком
Приготування
1. У тепле молоко (35-37 градусів) додати дріжджі, трохи цукру і 3 ст.л. борошна. Залишити, щоб дріжджі активувалися, приблизно на 30 хв.
2. Збити окремо яєчні жовтки з цукром і білки з дрібкою солі.
3. З’єднати молоко, опару (дріжджі), борошно (його може знадобитися трохи більше чи менше, залежно від якості борошна), ваніль, жовтки і білки. Добре перемішати і залишити у теплому місці на 1 год.
4. Добре розм’якшити масло, додати у тісто. Додати родзинки і цукати. Ще раз все добре перемішати і вимішувати легкими рухами (ніби підбиваючи тісто) близько 10 хв. Тісто не має бути крутим чи прилипати до рук.
5. Залишити тісто вистоюватися у теплому місці ще на 1 год.
6. Форми зсередини змастити маслом і викласти на деко для випікання. Заповніть кожну форму тістом приблизно на третину (змастіть руку олією, щоб це легше було зробити).
7. Залиште паски у формах підходити ще на 20 хвилин. Тим часом, розігрійте духовку до 180 градусів. Маленькі паски випікайте 25-30 хв, великі — 35-40 хв.
Готовність можна перевіряти дерев’яною шпажкою. Якщо верх вже добре зарум’янів, а низ ще сирий, накрийте форми фольгою.

Прикрасити готову паску можна білковою або цукровою глазур'ю, горіхами, цукатами, кольоровими цукровими кульками або будь-чим, що вам подобається.
Смачного!
Якщо ви хочете спробувати цього року щось нове замість традиційної паски, у нас є чотири оригінальних рецепти великодніх пасок із різних країн, які точно здивують і порадують вашу родину.
Нагадаємо, Великдень цього року віряни східного обряду святкуватимуть 2 травня. Скільки святкових і вихідних днів матимуть українці у травні - дізнайтеся тут.
Для підготовки до Великодня вам також може бути корисним:
- Топ-4 оригінальних великодніх пасок, які всіх здивують
- З кремом та цукатами: оригінальний рецепт лимонної паски від кулінарного експерта
- Смачно, легко і без випікання: три рецепти сирної паски від Лізи Глінської
- 5 незвичних рецептів маринаду для шашлику
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!