У кожному регіоні існує свій неповторний рецепт борщу
Амбасадор української кухні, шеф-кухар Євген Клопотенко поділився найцікавішими інгредієнтами борщу, які він знайшов у різних регіонах країни. Про це він розповідає "Дивогляд".
"Борщ зелений зі смаженими бичками, борщ з калиною. З калиною готують у Ржищеві, це Київська область. Це не те, щоб масово роблять, це просто сімейні рецепти", - поділився кухар.
"Дуже цікавий з кров’ю кабана. Мисливці вбивають, готують бульйон на печінці та нутрощах й додають кров кабана. Він смачний, але чимось схожий на кров’янку, густий", – пояснив Клопотенко.
Також він розповів, що у Кременчуці готують борщ з вишнями.
"Існує ще борщ, який роблять на відварі буряків. Береш буряки п’ять штук, кидаєш і вариш відвар на буряках, а потім додаєш інші інгредієнти", – додав він.
Клопотенко пояснив, що кожен рецепт борщу унікальний, і існують маленькі деталі, які відрізняють один від одного.
Раніше "Дивогляд" розповідав про особливості і традиції приготування борщу у різних регіонах України.
А ще, нещодавно український борщ був визнаний одним із 20 найкращих супів світу за версією американського телеканалу CNN Travel.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!