5 незвичних рецептів маринаду для шашлику

Весна – сезон пікніків та великої кількості свят. Погода з кожним стає все більш теплою, та й піст підходить до завершення, а отже не сходити в ліс та не посмажити на кострі м'ясо просто неможливо.

Якщо ви хоча б раз ставилися питанням, як краще замаринувати шашлик, щоб він вийшов м'яким та соковитим – маємо для вас чудову новину.

"Дивогляд" зробив підбірку з 3 незвичних рецептів, скориставшись якими ви отримаєте неймовірно смачне та ніжне м'ясо будь-якого виду – курка, свинина, або яловичина.

Вірменський маринад з аджикою

Шашлик, м'ясо
Шашлик, м'ясо
Фото: Shutterstock

М'ясо з гостринкою? Так, це воно. Один з найулюбленіших способів приготування шашлику серед досвідчених. 

Ретельно промийте м'ясо, приберіть з нього плівки та жили та наріжте шматочками. Одну цибулину натріть на дрібній тертці, не зливаючи сік, що утворився та додайте до м'яса. За смаком посоліть, поперчіть, додайте суху аджику та залиште на 1 годину. По закінчені цього часу ретельно перемішайте суміш та залиште на ще 4-6 годин у холодильнику. 

Маринад на мінералці 

Для приготування такого маринаду обирайте сильногазовану воду із розрахунком 1,5 л на 2 кг м'яса. У великій ємності змішайте разом шматочки сирого шашлику та нарізану кільцями цибулю, а також улюблені приправи та спеції, сіль, перець та лавровий лист. Ретельно перемішайте та залийте газованою водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Накрийте ємність кришкою та залиште на 1,5-2 години при кімнатній температурі.

Читайте також: Відмова від м'яса може бути шкідливою для кісток – вчені.

Маринад на кефірі / йогурті

Шашлик, м'ясо
Шашлик, м'ясо
Фото: Shutterstock

Один з найпростіших способів маринування шашлику – залити його кефіром, або ж натуральним йогуртом. Розраховуйте, що на кожні 2 кг м'яса необхідно 1 л маринаду. Додайте до суміші нарізану великими кільцями цибулю, спеції, сіль та перець за смаком. 

Маринування у такий спосіб потребує щонайменше 3 годин перебування у холодильнику, але краще залишити там м'ясо на добу. 

Читайте також: Із м'ясом, грибами та сиром: 5 рецептів смачних домашніх запіканок.

Молочний маринад 

Якщо ви вирішили готувати за цим рецептом – беріть молоко з розрахунком 2 склянки на 1 кг м'яса. Вилийте рідину у велику ємність та додайте до неї сіль, чорний перець та цукор (4 ст л на 1 кг м'яса). Варіть молоко на повільному вогні протягом 15 хвилин, а потім дайте йому охолонути. За цей час натріть сіллю та часником шматочки м'яса та покладіть в маринад на 4 години.

Маринад із соєвого соусу та апельсину

Шашлык, м'ясо
Шашлык, м'ясо
Фото: Shutterstock

За таким рецептом ви ще не готували. Але можете спробувати. Для цього вичавіть сік з одного апельсину та змішайте його з 10 мл соєвого соусу. Залийте цією рідиною м'ясо, ретельно змажте кожен шматочок та додайте улюблені спеції, сіль та перець. Залиште суміш під кришкою на 30 хвилин, а потім починайте смажити. 

А який з цих варіантів маринаду ви використаєте першим?

А ось раніше "Дивогляд" розповідав, що протягом 2 млн років люди були суперхижаками та їли тільки м'ясо. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтесяна наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше