Невеликі зміни можуть давати великі результати
Американська дієтологиня Рейчел Пол поділилася порадою, як просто і швидко визначити правильний розмір порції їжі, без ризику з’їсти забагато. Про це повідомляє "Дивогляд".
Експертка розповіла, що, щоб контролювати кількість вуглеводів і жирів, які ми вживаємо, достатньо заповнити половину тарілки овочами.
"Ця ідея може здатися простою, але невеликі зміни можуть давати великі результати", - пояснила Пол.
Для прикладу дієтологиня показала дві тарілки з однаковою їжею. Але одна із них наполовину заповнена крохмалистою їжею, наповненою вуглеводами, а на другій тарілці половину займають овочі. Ще чверть виділена під білкові продукти. А чверть — під крохмалисті вуглеводи.
Пол наголошує, що немає таких продуктів, які взагалі не можна їсти. Але варто контролювати кількість таких продуктів.
Дієтологиня також порадила, як довше почувати себе ситим. Для прикладу вона показала дві порції вівсянки. Перша складається з 1 чашки вівсянки і 1 чашки ягід. Друга - з половини чашки вівсянки, чашки ягід і 4 ч.л. горіхового масла. В обох тарілках виявилося по 370 ккал. Але, якщо після першої вам вже незабаром захочеться поїсти чогось ще, то друга надасть відчуття ситості на години.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!