Воно міститиме більше білку, ніж тваринне, стверджує виробник
Новозеландський виробник альтернативних білків Sustainable Foods планує вже у 2021 році запустити в продаж м'ясо, зроблене на основі конопель. У рослинному м'ясі міститиметься більше білку, ніж у тваринному. Про це повідомляє Food Navigator.
"У більшості наших продуктів і так містяться коноплі через їх поживну цінність, але в новому аналогу м'яса вона стане основним компонентом", – повідомив співзасновник Sustainable Foods Кіран Рей.
На думку підприємця, новинка буде чудовою альтернативою для м'ясних напівфабрикатів.
Для вироблення м'яса використовуватимуть новозеландську марихуану. За смаком, як стверджує Кіран Рей, конопляне м'ясо дуже схоже на куряче. Його можна смажити, варити чи готувати будь-яким іншим способом як і звичайне.
Наразі вартість такої інновації невідома, але виробник уже пообіцяв, що ціни будуть доступні.
"Здоров'я, екологічність і хороший смак, мають бути доступними. Люди повинні мати можливість купувати", – зазначив Кіран Рей.
Раніше 5.UA розповідав, що в Амстердамі облаштували громадські "конопляні" вбиральні, аби зекономити на водних витратах.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!