Основа кулінарної майстерності
Французький шеф-кухар Дієго Аларі, кий здобув популярність після участі у шоу Топ Шеф (Top Chef), показав три способи, як правильно приготувати варені яйця. Про це повідомляє "Дивогляд".
- М’яке яйце - Oeuf à la coque
Щоб отримати м’яке варене яйце, яке їдять ложкою, потрібно варити куряче яйце 3 хвилини у киплячій воді. Після цього яйце кладуть у спеціальну підставку, розбивають ложкою верх шкаралупи та очищують її. Після цього Аларі пропонує вмочити у яйце грінки і насолоджуватися смаком.
- Рідко зварене яйце - Oeuf mollet
Щоб отримати яйце, у якого білок затвердне, але жовток все ще залишатиметься трохи рідким, потрібно варити його у киплячій воді 6 хвилин. Із окропу яйце потрібно переставити у холодну воду (бажано, крижану).
- Круто зварене яйце - Oeuf dur 10
Тверде варене яйце можна отримати, якщо варити його у киплячій воді 10 хвилин. Після приготування, як і у попередньому випадку, яйце потрібно перемістити у холодну воду.
@diegoalary
Дивіться також: Найефективніша дієта: блогер тиждень харчувався яйцями – і ось як змінилося його тіло
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав про китайський секрет, як зварити яйця, щоб їх легко було почистити.
Нещодавно експерти також розкрили секрет, яка різниця між яйцями з білою і коричневою шкаралупою.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!