Експерт пояснив, чи є різниця у смаку і користі від яєць різного кольору
На ятках крамниць ми можемо знайти яйця з білою і коричневою шкаралупою. За статистикою, люди охочіше купують білі яйця, бо вони їм здаються більш "правильними" і "менш сільськими". Про це пише іспанське видання La Vanguardia.
Але чи є насправді різниця у якості та поживності яєць із різним кольором шкаралупи? На це питання відповів дієтолог Айтор Санчес.
Читайте також: Обійдемося без консервації: як і що можна заморозити і засушити на зиму
За словами експерта, різне забарвлення шкаралупи яєць залежить від породи курей. Але на смакові і поживні властивості це жодним чином не впливає. Окрім того, колір також нічого не може сказати про спосіб життя птиці.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 6 типів яєць, які їсти небезпечно.