Шоколадні "гнізда"

Шоколадне "гніздо": як приготувати креативну прикрасу для пасок

відкриті джерела

Символом Великодня традиційно вважається паска і писанки. Але чому б не додати трішки креативу і прикрасити куліч не звичайною глазур’ю?

"Дивогляд" ділиться з вами рецептом шоколадного "гнізда", яке гармонійно доповнить вашу паску.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 200 гр;
  • цукрова пудра – 100 гр;
  • какао – 40 гр;
  • розпушувач – 5 гр;
  • вершкове масло – 70 гр;
  • яйце – 1 шт;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • Шоколадна паста – 150 гр;
  • цукерки-яйця.

Приготування:

  1. Змішайте разом борошно, цукрову пудру, сіль, какао та розпушувач, додайте до суміші нарізане кубиками холодне вершкове масло і розітріть у крихту;
  2. До отриманої маси додайте яйце і мішайте, поки не отримаєте еластичне тісто. За потреби додайте трішки води;
  3. Сформуйте невеликі кульки, накрийте їх харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1-2 години;
  4. По завершенні часу помістіть шоколадні кульки у часничницю і вичавить тісто на пергамент. На створення одного "гнізда" необхідно видавити 2-3 кульки;
  5. Випікайте "гнізда" при 180 градусах упродовж 15 хвилин. По завершенні часу залиште їх остигати;
  6. У середину покладіть шоколадну пасту, а зверху прикрасьте цукерками у вигляді маленьких яєць.
  7. Прикрасьте цим печивом верхівку своїх пасок, або вживайте окремо.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами сирної паски від Лізи Глінської.

Дивіться також відео 5 каналу: ТАКІ КРАСИВІ, ЩО ШКОДА ЇСТИ: у Брюсселі кондитери відкрили виставку шоколадних яєць

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ