Символом Великодня традиційно вважається паска і писанки. Але чому б не додати трішки креативу і прикрасити куліч не звичайною глазур’ю?
"Дивогляд" ділиться з вами рецептом шоколадного "гнізда", яке гармонійно доповнить вашу паску.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 200 гр;
- цукрова пудра – 100 гр;
- какао – 40 гр;
- розпушувач – 5 гр;
- вершкове масло – 70 гр;
- яйце – 1 шт;
- дрібка солі.
Інгредієнти для начинки:
- Шоколадна паста – 150 гр;
- цукерки-яйця.
Приготування:
- Змішайте разом борошно, цукрову пудру, сіль, какао та розпушувач, додайте до суміші нарізане кубиками холодне вершкове масло і розітріть у крихту;
- До отриманої маси додайте яйце і мішайте, поки не отримаєте еластичне тісто. За потреби додайте трішки води;
- Сформуйте невеликі кульки, накрийте їх харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1-2 години;
- По завершенні часу помістіть шоколадні кульки у часничницю і вичавить тісто на пергамент. На створення одного "гнізда" необхідно видавити 2-3 кульки;
- Випікайте "гнізда" при 180 градусах упродовж 15 хвилин. По завершенні часу залиште їх остигати;
- У середину покладіть шоколадну пасту, а зверху прикрасьте цукерками у вигляді маленьких яєць.
- Прикрасьте цим печивом верхівку своїх пасок, або вживайте окремо.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами сирної паски від Лізи Глінської.
Дивіться також відео 5 каналу: ТАКІ КРАСИВІ, ЩО ШКОДА ЇСТИ: у Брюсселі кондитери відкрили виставку шоколадних яєць
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.