Паска

Паска бріош – рецепт від експертки "Майстер Шеф"

Shutterstock

Особлива випічка з новим смаком

Експертка популярного українського шоу "Майстер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом смачної та пухкої паски бріош, передає "Дивогляд".

Бріош – це французька техніка приготування випічки з великим вмістом вершкового масла. Завдяки цьому паска стає ароматною, ніжною і солодкою.

  • борошно – 500 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • курячі яйця – 8 шт.;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • пресовані дріжджі – 25 гр (або сухі дріжджі – 9 гр);
  • сіль – 16 гр;
  • рослинна олія – 120 гр;
  • сушена вишня (або родзинки) – 200 гр;
  • бадьян – 3 зірочки;
  • коньяк – 50 гр

Приготування:

  • Вишню або родзинки замочуйте у коньяку впродовж кількох годин;
  • У чашу міксера висипте борошно, дріжджі, 6 яєць і ретельно вимішуйте на невеликій швидкості протягом 5-6 хв;
  • Вершкове масло наріжте кубиками і додайте до маси у міксері. Ретельно вимішуйте;
  • Коли тісто стане однорідним і спокійно відлипатиме від чаші – вибийте 2 яйця і додайте рослинну олію. Вимішуйте ще близько 10 хв;
  • Готове тісто накрийте харчовою плівкою або вафельним вологим рушником і залиште у теплому місці на 1 годину;
  • По завершенні часу помніть тісто руками і знову накрийте харчовою плівкою. Поставте у холодильник на 12-16 годин;
  • Форми для випікання пасок змастіть вершковим маслом, викладіть туди кульки тіста, змастіть їх яйцем і залиште у теплому місці на 2 години. Нічим не накривайте;
  • Випікайте у розігрітій до 150°С духовці впродовж 20-30 хв.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом особливої випічки на Великдень.

Дивіться також відео 5 каналу: Десантники та морпіхи отримали техніку та великодні смаколики від Фонду Порошенка

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ