Великдень вже незабаром, а отже час думати, чим наповнювати свій святковий кошик
На Воскресіння Христове окрім традиційної паски можна приготувати також і великодній віночок. Рецептом цієї випічки з вами ділиться "Дивогляд" із посиланням на prakty kulinarni.
Інгредієнти:
- Свіжі дріжджі – 25 гр;
- молоко – 175 мл;
- цукор – 1/2 склянки;
- борошно – 600 гр;
- вершкове масло – 150 гр;
- яйца – 3 шт.;
- тертип фундук або волоські горіхи – 100 гр;
- мелена кориця – 15 гр;
- какао – 1 ст.л.;
- мигдальні пластівці – 3 ст.л.;
- дрібка солі.
Приготування:
- У глибоку ємність висипте борошно, цукор дріжджі, дрібку солі, 2 яйця і 50 гр розтопленого вершкового масла. Ретельно перемішайте масу до однорідного стану. Залиште тісто під кришкою на 40 хв при кімнатній температурі;
- У цей час приготуйте начинку. Змішайте горіхи з м'яким вершковим масло і додайте корицю, какао і цукор;
- Стіл застеліть пергаментом, перекладіть на нього тісто і вимішайте. Розкачайте тісто у великий прямокутник (60*30 см) і викладіть на нього горіхову начинку;
- Тісто згорніть в рулет і розріжте його вздовж на дві частини, але не до кінця, утворивши товсту косу. Згорніть її "равликом так, що кінець залишався внизу;
- Викладіть "вінок" на деко, змастіть його збитим яйцем і посипте мигдальною стружкою. Деко поставте у розігріту до 180°С духовку на 45-50 хвилин;
- Остиглий "вінок" полийте глазур'ю або шоколадом і прикрасьте за бажанням.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами сирної паски від Лізи Глінської.
Дивіться також відео 5 каналу: Ворог перейшов в оборону, але теоретично може почати штурм: відомі напрямки
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.