Великодній "вінок"

Святковий "вінок": рецепт особливої випічки на Великдень

praktykulinarni

Великдень вже незабаром, а отже час думати, чим наповнювати свій святковий кошик

На Воскресіння Христове окрім традиційної паски можна приготувати також і великодній віночок. Рецептом цієї випічки з вами ділиться "Дивогляд" із посиланням на prakty kulinarni.

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі – 25 гр;
  • молоко – 175 мл;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • борошно – 600 гр;
  • вершкове масло – 150 гр;
  • яйца – 3 шт.;
  • тертип фундук або волоські горіхи – 100 гр;
  • мелена кориця – 15 гр;
  • какао – 1 ст.л.;
  • мигдальні пластівці – 3 ст.л.;
  • дрібка солі.

Приготування:

  • У глибоку ємність висипте борошно, цукор дріжджі, дрібку солі, 2 яйця і 50 гр розтопленого вершкового масла. Ретельно перемішайте масу до однорідного стану. Залиште тісто під кришкою на 40 хв при кімнатній температурі;
  • У цей час приготуйте начинку. Змішайте горіхи з м'яким вершковим масло і додайте корицю, какао і цукор;
  • Стіл застеліть пергаментом, перекладіть на нього тісто і вимішайте. Розкачайте тісто у великий прямокутник (60*30 см) і викладіть на нього горіхову начинку;
  • Тісто згорніть в рулет і розріжте його вздовж на дві частини, але не до кінця, утворивши товсту косу. Згорніть її "равликом так, що кінець залишався внизу;
  • Викладіть "вінок" на деко, змастіть його збитим яйцем і посипте мигдальною стружкою. Деко поставте у розігріту до 180°С духовку на 45-50 хвилин;
  • Остиглий "вінок" полийте глазур'ю або шоколадом і прикрасьте за бажанням.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами трьома рецептами сирної паски від Лізи Глінської.

Дивіться також відео 5 каналу: Ворог перейшов в оборону, але теоретично може почати штурм: відомі напрямки

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ