Овочі

Які продукти не рекомендується мити перед приготуванням – поради

Shutterstock

Ми всі звикли мити продукти перед тим, як споживати або готувати їх. Однак, не всі вони потребують ретельного очищення

Які продукти краще не мити перед приготуванням, розповідає "Дивогляд". 

М'ясо

Фахівці стверджують, що м'ясо, зокрема, курку, не обов'язково мити перед приготуванням. Причиною цього експерти називають збільшення ймовірності отруєння у кілька разів. Річ у тому, що бактерії з птаха під час миття та обробки розподіляються по всіх поверхнях, які ви використовуєте у цей час (раковина, дошка, ніж тощо).

Повністю позбутися бактерій можна лише у тому випадку, якщо ви готуєте при високій температурі.

Фрукти, овочі, зелень

Кріп, петрушка, шпинат, броколі, салат, рукола та інша зелень, яку ви купуєте в супермаркеті, не потребує очищення водою, оскільки вона вже помита. Зазвичай, на фасувальному пакеті, в якому розміщується зелень, вказаний відповідний напис.

Читайте також: Як правильно зберігати зелень, щоб вона довше залишалася свіжою – поради.

Додаткове миття може призвести до того, що зелень стане більш млявою або й зовсім розкисне. Таке саме правило стосується й вже порізаних овочів та фруктів, що продаються фасованими. Однак, якщо ви купуєте зелень/овочі/фрукти на ринку або нефасованими – обов'язково мийте їх.

Яйця

Ще один продукт, який також багато хто вважає за потрібне мити – яйця. Однак, цього краще не робити. Річ у тому, що курячі яйця вкриті плівкою, яка захищає жовток і білок від контакту з бактеріями. Миття яєць може призвести до того, що бактерії дістануться до продукту через шкаралупу.

Якщо ж вам все таки треба помити яйця, то зробіть це правильно, з використанням спеціального розчину. Так-так, такий є.

Варто врахувати, що після миття зберігати яйця можна не довше 12 днів у камері холодильника (не на дверцятах!). Покладіть їх назад в упаковку або на відкриту тарілку.

Читайте також: Як правильно варити яйця: шеф-кухар поділився секретом.

Чи можна мити продукти з милом?

Для того, щоб позбутися бактерій, більшість продуктів достатньо буде просто промити під проточною водою. Щодо мила або засобу для миття посуду, то їх не варто використовувати під час миття продуктів харчування, оскільки вони містять у своєму складі хімічні речовини, які можуть завдати шкоди вашому організму.

Якщо продукти сильно забруднені, то краще мити їх без використання додаткових розчинів – під проточною водою. Для більшої ефективності та кращого очищення достатньо буде потерти їх чистою щіткою або губкою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як правильно зберігати банани.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ