Яйця є одним з найкорисніших продуктів тваринного походження, який використовується у приготуванні великої кількості страв. Яйця також споживають, як самостійний продукт – варені, смажені або омлет
Один з найшвидших способів приготувати яйця – зварити їх. Здавалося б, ніяких труднощів: покласти яйця у воду і за кілька хвилин дістати їх. Однак, навіть ця процедура має купу нюансів, про які вам розповідає "Дивогляд" із посиланням на New York Times.
Порадами щодо приготування яєць поділився зірковий шеф-кухар на ім'я Дж. Кензі Лопес-Альт. Фахівець вважає, що класти яйця краще у киплячу воду, а не заливати їх холодною і чекати поки вода навколо них нагріється. У подальшому вам це допоможе на етапі чищення:
"Якщо ви покладете яйця у холодну воду, яєчні білки фактично злиються зі шкаралупою. З іншого боку, якщо ви опустите їх у вже киплячу воду, білки схопляться досить швидко, і яйця буде легше лущити", – розповів Лопес-Альт.
Також кухар вважає, що замість звичайної каструлі краще використати вок – посудину, яка нагадує миску і має одну або дві ручки.
"Причина, чому я люблю використовувати вок, полягає в тому, що ви можете акуратно покласти яйця вниз по похилій стороні. Вони ніби скочуються на дно – так ви не ризикуєте кинути їх у воду занадто сильно та розбити", – зазначив шеф-кухар.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як зварити ідеальні яйця.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.