Маленька хитрість для ідеальної смаженої картоплі
Усім відомо, що, коли мова заходить про картоплю, справжніми профі у цьому питанні вважаються білоруси. І саме вони знають найкращі способи приготування коренеплоду. Про це пише "Дивогляд".
Багато білоруських господинь перед тим, як почати смажити картоплю, шкребуть її поверхню виделкою. Для чого це роблять?
По-перше, так смажена картопля буде золотистою і ароматною. По-друге, завдяки рифленій формі шматочки картоплі краще вбиратимуть спеції і смак буде більш пікантним.
Не забувайте, що сіль треба додавати під час смаження, а не до вже готової страви.
Щоб уникнути нерівномірного обсмажування, картоплю варто нарізати на шматочки одного розміру. Намагайтеся вибирати невеликі шматочки: так ви скоротите час, витрачений на приготування їжі.
Ще одне важливе правило, щоб смажена картопля вийшла смачною і хрумкою: коренеплоди після очищення треба добре помити і просушити, щоб вийшов зайвих крохмаль.
Читайте також:
- Як приготувати картоплю фрі без олії – простий рецепт
- Цікавий експеримент: блогер тиждень харчувався лише картоплею – і ось, що сталося з його тілом
- Кремове та смачне: як приготувати ідеальне картопляне пюре – поради кухарів
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!