Картопля

Навіщо дряпати картоплю виделкою перед приготуванням: секрет білоруських господинь

Shutterstock

Маленька хитрість для ідеальної смаженої картоплі

Усім відомо, що, коли мова заходить про картоплю, справжніми профі у цьому питанні вважаються білоруси. І саме вони знають найкращі способи приготування коренеплоду. Про це пише "Дивогляд".

Багато білоруських господинь перед тим, як почати смажити картоплю, шкребуть її поверхню виделкою. Для чого це роблять?

По-перше, так смажена картопля буде золотистою і ароматною. По-друге, завдяки рифленій формі шматочки картоплі краще вбиратимуть спеції і смак буде більш пікантним.

Не забувайте, що сіль треба додавати під час смаження, а не до вже готової страви.

Щоб уникнути нерівномірного обсмажування, картоплю варто нарізати на шматочки одного розміру. Намагайтеся вибирати невеликі шматочки: так ви скоротите час, витрачений на приготування їжі.

Ще одне важливе правило, щоб смажена картопля вийшла смачною і хрумкою: коренеплоди після очищення треба добре помити і просушити, щоб вийшов зайвих крохмаль.

Читайте також:

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ