5 смачних і простих обідів, які можна взяти з собою на роботу

Смачний домашній обід посеред важкого робочого дня – що може бути краще?

Але багатьох відлякує лише сама ідея брати їжу з собою на роботу. Чому?

По-перше, судочки. А раптом там щось розсиплеться? І вони такі громіздкі. По-друге, час. Де взяти час, щоб приготувати той обід наперед?

З першим питанням вам легко допоможе впоратися інтернет. У продажу зараз є безліч зручних і надійних варіантів посуду для зберігання і транспортування їжі. А з другим може допомогти "Дивогляд".

Ми знайшли рецепти смачних і корисних страв, на приготування яких вам не знадобиться багато часу.

Вітамінний салат з рисом від Джеймі Олівера

Салат з рисом
Салат з рисом
Фото: Роман Балинский via smachno.ua

Інгредієнти

  • Відварений рис з куркумою - 4 ст.л;
  • Корінь селери - 4 ст.л;
  • Морква - 1 шт;
  • Бринза - за смаком;
  • Шпинат - за смаком;
  • Салат листковий - за смаком;
  • Гранат - за смаком;
  • Гарбузове насіння - за смаком;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сік лимона - за смаком;
  • Олія - за смаком.

Візьміть ланчбокс або баночку з герметичною кришкою і викладіть всі інгредієнти шарами. Збризніть лимонним соком, додайте спеції і олію. Якщо у вас в офісі є спеції, краще заправити салат вже перед самим обідом.

Салат із пасти з тунцем

Салат з пастою і тунцем
Салат з пастою і тунцем
Фото: Shutterstock

Інгредієнти

  • Відварена паста (бажано, коротка) – 200 г
  • Томати чері – 100 г
  • Консервована кукурудза – 100 г
  • Огірок – 100 г
  • Консервований тунець – 150 г
  • Сир фета – 75 г
  • Зелень (петрушка, базилік, зелена цибуля) – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія – за смаком

Наріжте овочі та зелень. Змішайте всі інгредієнти і заправте олією та спеціями. Ви отримали одночасно і салат, і основну страву – швидко і смачно.

Салат із курки з кускусом

Кускус з куркою
Кускус з куркою
Фото: Shutterstock

Інгредієнти

  • Відварений кускус  з маслом – 200 г
  • Куряче філе – 200 г
  • Солодкий перець – 100 г
  • Помідори чері – 100 г
  • Зелень – 50 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія – за смаком

Відваріть кускус, додайте масло. Куряче філе обсмажте і поріжте. Овочі наріжте і зелень, як для салату. Змішайте всі інгредієнти і насолоджуйтеся смачним і корисним обідом.

Запечена риба з овочами

Запечена риба з овочами
Запечена риба з овочами
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Ваша улюблена риба – 200 г
  • Овочі – солодкий перець, помідори, горошок, баклажан, кабачок, цибуля, броколі, тощо(можна брати готові заморожені овочеві суміші) – 200 г
  • Сіль і перець – за смаком
  • Спеції для риби – за смаком

Замаринуйте рибу на 20 хв. Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть у жаротривку посудину нарізані овочі, зверху покладіть рибу. Запікайте приблизно 20 хвилин до готовності (залежно від сорту риби).

Кіш з куркою та сиром

Кіш з куркою
Кіш з куркою
Фото: Shutterstock

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Яйця – 2 шт
  • Вершки 33% - 200 г
  • Сир фета – 150 г
  • Куряче філе – 200 г
  • Помідори чері – 5 шт
  • Зелень – 1 пучок

Борошно просійте, додайте сіль і кубики холодного масла. Перетріть борошно з маслом і потроху додайте холодну воду. Скатайте тісто в кулю, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 30 хв.

Тим часом приготуйте начинку. Курку наріжте і обсмажте на сковорідці. Яйця збийте з вершками, додайте нарізану фету і зелень.

Змастіть форму для випікання маслом. Розподіліть тісто так, щоб були бортики. Зробіть на дні проколи виделкою.

Рівномірно викладіть начинку на тісто. Зверху викладіть половинки помідорів чері. Запікайте 25-30 хв за температури 180 градусів.

Читайте також: 5 найсмачніших сендвічів, які можна взяти із собою на роботу 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше