Але багатьох відлякує лише сама ідея брати їжу з собою на роботу. Чому?
По-перше, судочки. А раптом там щось розсиплеться? І вони такі громіздкі. По-друге, час. Де взяти час, щоб приготувати той обід наперед?
З першим питанням вам легко допоможе впоратися інтернет. У продажу зараз є безліч зручних і надійних варіантів посуду для зберігання і транспортування їжі. А з другим може допомогти "Дивогляд".
Ми знайшли рецепти смачних і корисних страв, на приготування яких вам не знадобиться багато часу.
Вітамінний салат з рисом від Джеймі Олівера

Інгредієнти
- Відварений рис з куркумою - 4 ст.л;
- Корінь селери - 4 ст.л;
- Морква - 1 шт;
- Бринза - за смаком;
- Шпинат - за смаком;
- Салат листковий - за смаком;
- Гранат - за смаком;
- Гарбузове насіння - за смаком;
- Сіль, перець – за смаком;
- Сік лимона - за смаком;
- Олія - за смаком.
Візьміть ланчбокс або баночку з герметичною кришкою і викладіть всі інгредієнти шарами. Збризніть лимонним соком, додайте спеції і олію. Якщо у вас в офісі є спеції, краще заправити салат вже перед самим обідом.
Салат із пасти з тунцем

Інгредієнти
- Відварена паста (бажано, коротка) – 200 г
- Томати чері – 100 г
- Консервована кукурудза – 100 г
- Огірок – 100 г
- Консервований тунець – 150 г
- Сир фета – 75 г
- Зелень (петрушка, базилік, зелена цибуля) – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Олія – за смаком
Наріжте овочі та зелень. Змішайте всі інгредієнти і заправте олією та спеціями. Ви отримали одночасно і салат, і основну страву – швидко і смачно.
Салат із курки з кускусом

Інгредієнти
- Відварений кускус з маслом – 200 г
- Куряче філе – 200 г
- Солодкий перець – 100 г
- Помідори чері – 100 г
- Зелень – 50 г
- Сіль, перець – за смаком
- Олія – за смаком
Відваріть кускус, додайте масло. Куряче філе обсмажте і поріжте. Овочі наріжте і зелень, як для салату. Змішайте всі інгредієнти і насолоджуйтеся смачним і корисним обідом.
Запечена риба з овочами

Інгредієнти:
- Ваша улюблена риба – 200 г
- Овочі – солодкий перець, помідори, горошок, баклажан, кабачок, цибуля, броколі, тощо(можна брати готові заморожені овочеві суміші) – 200 г
- Сіль і перець – за смаком
- Спеції для риби – за смаком
Замаринуйте рибу на 20 хв. Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть у жаротривку посудину нарізані овочі, зверху покладіть рибу. Запікайте приблизно 20 хвилин до готовності (залежно від сорту риби).
Кіш з куркою та сиром

Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 100 г
- Вода – 50 мл
- Сіль – дрібка
Для начинки:
- Яйця – 2 шт
- Вершки 33% - 200 г
- Сир фета – 150 г
- Куряче філе – 200 г
- Помідори чері – 5 шт
- Зелень – 1 пучок
Борошно просійте, додайте сіль і кубики холодного масла. Перетріть борошно з маслом і потроху додайте холодну воду. Скатайте тісто в кулю, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 30 хв.
Тим часом приготуйте начинку. Курку наріжте і обсмажте на сковорідці. Яйця збийте з вершками, додайте нарізану фету і зелень.
Змастіть форму для випікання маслом. Розподіліть тісто так, щоб були бортики. Зробіть на дні проколи виделкою.
Рівномірно викладіть начинку на тісто. Зверху викладіть половинки помідорів чері. Запікайте 25-30 хв за температури 180 градусів.
Читайте також: 5 найсмачніших сендвічів, які можна взяти із собою на роботу
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!