Закрутки

Овочеве асорті: швидкий рецепт консервації на зиму

Shutterstock

Щороку влітку та на початку осені люди роблять собі запаси консервації на зиму. Сьогодні існує багато різних рецептів, зокрема, й закрутки асорті.

Одним з таких з вами ділиться "Дивогляд". 

Інгредієнти:

  • Огірки – 5-8 шт;
  • Кабачок – 1 шт;
  • Капуста білокачанна – 200-250 г;
  • Помідори – 5-6 шт;
  • Перець болгарський – 4-5 шт;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Кріп – 1 гілка;
  • Гвоздика – 3 шт;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Сіль – 1.5 ст. л;
  • Оцет столовий – 100 мл;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Перець духмяний – 3-4 шт.

Приготування:

  1. Банку об'ємом у 3 л обдайте окропом. Викладіть на дно зубчики часнику, лавровий лист, кріп та гвоздику;
  2. Наріжте крупно капусту, кабачки кружечками, а перець смужками. Викладіть у банку цілі огірки, після них кабачки, перець, цілі помідори та капусту;
  3. Залийте овочі окропом та залиште на 30 хвилин. По закінченні цього часу злийте цю воду у каструлю, прокип'ятіть її та знову залийте овочі та залиште на 30 хв;
  4. Після цього додайте до них сіль, цукор, оцет та духмяний перець і прокип'ятіть;
  5. Закатайте кришку на банку та залиште її під ковдрою до повного охолодження.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами топ-10 заготовками на зиму.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ