Пиріжки

Пухкі мов хмаринки: рецепт найсмачніших пиріжків з абрикосами з ромом

Shutterstock

"Найсмачніші пиріжки у вашому житті"

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачних пиріжків з абрикосами. І він стверджує, що це будуть найсмачніші пиріжки у вашому житті, пише "Дивогляд".

"Ну, за винятком вашої бабці, з нею тягатися не можу, то буде нерівний бій у всіх значеннях. Але тим не менш, захвату від свого творіння буду очікувати, бо там дуже крутий смак. Саме тісто - суцільні хмаринки. На ті пиріжки просто хочеться лягти і провалитися у найсолодший сон. А начинка. Вона знаменита. Абрикоси з ромом - то ж восьме чудо світу. Прямо лоскоче рота", - розповів кухар.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 150 мл
  • Дріжджі живі – 25 г
  • Борошно – 500 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Абрикоси – 350 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Білий ром – 70 мл

Для змащення:

  • Жовток – 1 шт
  • Цукор – 1 ч .л.
  • Вода – 2 ст.л.

Приготування

  • Тепле молоко з’єднайте з теплою водою. Додайте дріжджі, перемішайте і залиште на 20 хв.
  • Потім до суміші додайте борошно, цукор, олію та сіль. Добре вимісіть тісто, накрийте рушником і залиште підніматися на 40 хв.
  • Тим часом приготуйте начинку. Абрикоси розділіть на половинки і протушкуйте у вершковому маслі з цукром 10-15 хв. Додайте ром і потримайте на вогні ще 2 хв.
  • Загорніть начинку у пиріжки і викладіть на деко (місцем заліплення донизу) і залиште ще на 10 хв.

Кухар показав на відео, як формує пиріжки. Щоб тісто не липло до рук, він змастив їх олією.

  • Тим часом, духовку розігрійте до 180 градусів.
  • Перемішайте жовток з цукром і водою і змастіть пиріжки зверху і з боків. І відправляйте до духовки на 25 хв.
  • Якщо у вас виникли проблеми з білим ромом, то візьміть будь-який інший алкоголь, який надасть трішечки аромату. Це може бути звичайний ром або коньяк.

Після того, як приготуєте пиріжки з абрикосами, спробуйте також легендарний сливовий пиріг від New York Times - цей рецепт вже кілька десятків років підкорює господинь зі всього світу.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ