Сливовий пиріг Нью-Йорк Таймс

Рецепт місяця: легендарний сливовий пиріг від New York Times

maggi.ru

Цей рецепт найсмачнішого сливового пирога публікувався на сторінках газети 13 років поспіль

Серпень – час, коли в садах дозрівають чудові темні сливи. Чого тільки не готують із цих ароматних солодких плодів: запіканки, варення, пікантні соуси.

Та є один рецепт, який можна по праву вважати найвідомішим. Це легендарний сливовий пиріг від газети New York Times. Про нього сьогодні й розповість "Дивогляд".

Правда це чи ні, але у мережі з року в рік поширюється історія цього рецепта. Розповідається, що вперше він був опублікований у газеті у 1983 році. І цей пиріг так припав до смаку американським господиням, що вони кожного року просили надрукувати його рецепт.

Так, на сторінках New York Times інструкція з приготування сливового пирога публікувалася цілих 13 разів, поки в 1995 році терпець редактора нарешті не увірвався. Коли рецепт опублікували востаннє, господинь попросили вирізати, заламінувати і повішати його собі на двері холодильника.

Інгредієнти:

  • Цукор (+ 2 ст.л. на посипання) – 3/4 скл.

  • Масло вершкове (або маргарин) – 113 г

  • Борошно пшеничне – 1 скл.

  • Яйце куряче – 2 шт.

  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

  • Сіль – 1 дрібка.

  • Сливи (сорт "Угорка") – 12 шт.

  • Кориця – 1 ч. л.

Сливи потрібно вимити і розрізати на половинки.

Масло збити з 3/4 скл. цукру. Додати яйця по одному і сіль. Збити ще раз. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати до суміші. Вимішати все ложкою. Тісто вийде доволі густим.

Тим часом духовка розігрівається до 175-180 градусів. Форму змастити маслом, присипати борошном, викласти тісто, розрівняти. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив.

Змішати 2 ст. л. цукру з 1 ч. л. кориці. Присипати зверху сливи. Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо 40-45 хвилин до хрусткої скоринки. 

Подавати пиріг рекомендують теплим, із кулькою морозива. Смачного!

Раніше "Дивогляд" публікував рецепти легких літніх десертів, які сподобаються усім.

Читайте також: 10 сніданків, із яких найкраще починати свій день

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ