Буряковий квас, буряковий напій

Смак родом з ІХ століття: рецепт прохолодного бурякового квасу

Автентична Україна

Одним з найпопулярніших літніх напоїв вважається прохолодний квас. Одні готують його на хлібі, а інші використовують різні сумішші. А як щодо нетрадиційного рецепту даного напою, який пішов ще з ІХ століття?

"Дивогляд" із посиланням на Authentic Ukraine вирішив поділитися із вами рецептом бурякового квасу, який позбавить вас від літньої спраги.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Буряк ретельно промийте, очистіть від шкірки та наріжте кубиками середнього розміру; 
  2. Перекладіть його в банку так, щоб він займав 2/3 її ємності, та посипте цукром; 
  3. Залийте суміш кип'яченою водою, щоб вона була вище за буряк на 3-5 см;
  4. Складіть марлю у чотири шари та накрийте нею горлечко банки;
  5. Залиште рідину настоюватися щонайменше на 3-5 днів, а щойно квас почне бродити – можете вживати.

А який напій є вашим улюбленим влітку?

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами легким рецептом ягідного морсу.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ