Літо багате на сезонні фрукти та ягоди. Їх щодня їдять свіжими, додають до різних страв та роблять запаси на зиму. А чому б не приготувати з цих продуктів освіжаючий морс?
"Дивогляд" вирішив поділитися із вами рецептом прохолодного ягідного напою, який чудово смакуватиме вам у спекотні дні.
Інгредієнти:
- Порічка – 100 гр;
- Чорна смородина – 100 гр;
- Вишня – 50 гр;
- Цукор – 100 гр;
- Вода – 2 л.
Приготування:
- Ретельно помийте усі ягоди та покладіть у велику каструлю. Смородину та порічку перетріть через сито, а готовий сік приберіть у холодильник;
- Ягоди залийте водою, засипте цукром та доведіть до кипіння;
- Через 7-10 хвилин зніміть каструлю з вогню та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження;
- Процедіть рідину через сито та додайте до неї сік з холодильнику;
- При подачі можна прикрасити морс листочками м'яти та додати лід.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом домашнього хлібного квасу від українського шеф-кухаря.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!