Морс

Збагачує вітамінами та освіжає: легкий рецепт ягідного морсу

Shutterstock

Літо багате на сезонні фрукти та ягоди. Їх щодня їдять свіжими, додають до різних страв та роблять запаси на зиму. А чому б не приготувати з цих продуктів освіжаючий морс?

"Дивогляд" вирішив поділитися із вами рецептом прохолодного ягідного напою, який чудово смакуватиме вам у спекотні дні.

Інгредієнти:

  • Порічка – 100 гр;
  • Чорна смородина – 100 гр;
  • Вишня – 50 гр;
  • Цукор – 100 гр;
  • Вода – 2 л.

Приготування:

  1. Ретельно помийте усі ягоди та покладіть у велику каструлю. Смородину та порічку перетріть через сито, а готовий сік приберіть у холодильник;
  2. Ягоди залийте водою, засипте цукром та доведіть до кипіння;
  3. Через 7-10 хвилин зніміть каструлю з вогню та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження;
  4. Процедіть рідину через сито та додайте до неї сік з холодильнику;
  5. При подачі можна прикрасити морс листочками м'яти та додати лід.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом домашнього хлібного квасу від українського шеф-кухаря.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ