Сезон насолоди: 5 неперевершених рецептів із полуниці

Полуничний сезон у самому розпалі, тож зараз саме час насолодитися цими солодкими ягодами на повну.

"Дивогляд" вирішив зібрати рецепти найсмачніших страв і напоїв із полуниць, які порадують кожного.

Салат з полуницями і авокадо

Страви із полуниць
Страви із полуниць
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • рукола - 300 г
  • полуниця - 8 шт.
  • авокадо - 1 шт.
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • помідори черрі - 6 шт.

для заправки:

  • оливкова олія Extra Virgin - 2 ст.л.
  • бальзамічний соус - 1 ст.л.
  • дрібка солі і чорного перцю

Руколу помийте, обсушіть і викладіть у миску для салату.

Авокадо поріжте невеликими шматочками і збризніть лимонним соком. Помідори поріжте на половинки.

Полунички наріжте скибочками.

З’єднайте всі інгредієнти, посипте сіллю і перцем, додайте олію і бальзамічний соус.

Щоб зробити страву більш ситною, можна додати смажене або відварене куряче філе, пармезан або кисломолочний сир.

Полуничний суп

Страви із полуниць
Страви із полуниць
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Полуниці - 500 г
  • Сік 1 апельсина
  • Цукор за смаком

Покладіть у чашу блендера вимиту і очищену від хвостиків полуницю, апельсиновий сів і цукор. Перетріть до стану пюре.

Розлийте полуничний суп у тарілки. Зверху для більш насиченого смаку можна додати вершкове морозиво або сметану і гілочку м’яти для краси.

Вареники з полуницями на пару

Страви із полуниць
Страви із полуниць
Фото: Shutterstock

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 450 г + ще трохи для обробки тіста
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • кисле молоко - 150 мл
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 1 ст. л.

Для начинки:

  • полуниця - 400 г
  • цукор - 100 г
  • кукурудзяний крохмаль - 2 ч. л.
  • + 1-2 ст.л. олії для змащування пароварки

Вареники з полуницями найкраще готувати саме на пару, адже ніжне тісто може розлізтися під час варіння у воді.

Щоб приготувати тісто, борошно просійте з сіллю через сито. Кисле молоко змішайте з яйцями і цукром, потім влийте в борошно і вимісіть тісто до однорідної консистенції. Загорніть його в плівку і залиште на 30 хв при кімнатній температурі.

Промийте, почистіть і обсушіть полуницю. Поріжте ягоди невеликими кубиками, змішайте з цукром і залиште на 30 хв у друшляку, щоб стік зайвий сік. Кілька разів обережно перемішайте полуницю. Потім додайте крохмаль і ще раз перемішайте.

Сік, який виділився, залиште. Ним потім можна буде поливати готові варенички.

Ще раз вимісіть тісто, розділіть на шматки, розкачайте і сформуйте кружечки звичним для вас способом. Сформуйте вареники з полуничною начинкою, міцно скріплюючи краї.

Яруси пароварки змастіть олією, викладіть вареники і готуйте на пару близько 15 хвилин.

Подавайте зі сметаною і полуничним соусом, який виділився із начинки.

Полуничне желе

Страви із полуниць
Страви із полуниць
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • полуниця - 600 г
  • дрібний цукор або цукрова пудра - 100 г
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • вода - 200 мл
  • желатин - 10 г

Помийте, почистіть і просушіть 500 г полуниці. Наріжте скибочками і помістіть у широкий сотейник.

Додайте воду, цукор і лимонний сік, перемішайте. Покладіть на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну і проваріть на повільному вогні 10 хв.

Тим часом розведіть желатин у невеликій кількості холодної води і залиште на 10 хв.

Отримане полуничне пюре пропустіть через сито або збийте блендером, а потім з’єднайте із желатином.

Отриману суміш розлийте у 4 формочки і відправте у холодильник щонайменше на 3 години. Готове желе прикрасьте свіжими ягодами, які залишилися.

Полунична Маргарита

Страви із полуниць
Страви із полуниць
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Срібна текіла – 50 мл
  • Тріпл сек – 30 мл
  • Лаймовий сік – 15 мл
  • Полуниці – 140 г
  • Цукор – 2 г
  • Подрібнений лід – 60 г

У блендер покладіть полуницю (кілька штук залиште для прикраси), лід, налийте текілу, лаймовий сік і тріпл сек. Для любителів більш солодкого варіанту, можна додати ще трохи цукрового сиропу. Збийте все до однорідної маси.

Краї келиха для Маргарити прикрасьте крихтами цукру. Остудіть келих, а потім перелийте у нього коктейль. Прикрасьте половинкою полунички на шпажці.

До речі, ви знали, що до складу полуниці входить цілий комплекс корисних мінералів, вітамінів та мікроелементів. Для прикладу, в одній жменьці ягід міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше