Чорничний кекс

Ягідна глазур та ніжна текстура: рецепт чорничного кексу від Лізи Глінської

lizaglinska / Instagram

Цей десерт стане вашим улюбленим

Усі ми любимо поласувати солоденьким, та чомусь найчастіше купуємо вже готові десерти. Але чому б не спробувати приготувати щось самостійно?

Кондитерка Ліза Глінська на своїй сторінці в Instagram виклала рецепт вишуканого чорничного кексу. "Дивогляд" розповідає, що тістечко є дуже смачним і, що головне, простим у приготуванні. 

Інгредієнти

Для тіста:

  • 180 г борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 150 г вершкового масла;
  • 130 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 100 г чорниці;
  • цедра одного лимона.

Для сиропу:

  • 150 мл води;
  • 100 г цукру.

Для шоколадної глазурі: 

  • 100 г шоколаду;
  • 10 мл рослинної олії;
  • 10 г вишні.

Приготування

  1. У великій ємності змішайте борошно та розпушувач. Вершкове масло збийте з лимонною цедрою та цукром, а потім додайте до отриманої маси яйця та перемішайте;
  2. Додайте до тіста чорницю та викладіть його у форми, заздалегідь змазані вершковим маслом та притрушені борошном;
  3. Відправте форми у духовку, розігріту до 170 градусів на 35-40 хвилин, та займіться приготуванням сиропу. Для цього додайте у воду цукор та поставте рідину на вогонь. Щойно вона закипить – зніміть з плити та просочіть вже готові кекси.

Прикрасити свій десерт можна шоколадною глазур'ю, яка дуже легко готується. Для цього розтопіть шоколад та додайте до нього олію. Обережно помішуйте рідину лопаткою. Змастіть нею свої кекси та відправте їх у холодильник на 10 хвилин.

Ми переконані, що цей десерт стане вашим улюбленим. А щоб трохи урізноманітнити меню – зверніть увагу на шоколадні тістечка від Ольги Мартиновської.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ