Цей десерт стане вашим улюбленим смаколиком
Бісквіт є одним з найпоширеніших та легких у приготуванні десертів. Напевно, саме через це у мережі існує чимало рецептів, альтернативних класичному.
Одним з таких поділився відомий ресторатор та суддя проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво. На своїй сторінці в Instagram він розмістив рецепт надзвичайно смачного та ніжного бананового пирога з карамеллю та морозивом. Обов'язково скуштуйте його!
Інгредієнти
Для тіста:
- банани – 2 шт;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 60 гр;
- ванільний цукор – пакетик;
- борошно – 100 гр;
- розпушувач – 1/2 ч.л.;
- вершкове масло – 70 гр;
- вершкове масло – 30 гр;
- морозиво;
- м'ята.
Для карамелі:
- цукор – 50 гр;
- вода кімнатної температури – 1 ст.л.;
- окріп – 1 ст.л.
Приготування
- Розпочати варто з приготування карамелі. Для цього у каструлю насипте цукор, додайте воду кімнатної температури та перемішайте. Потім вилийте окріп та на маленькому вогні доведіть до кипіння;
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом та вилийте карамель;
- Для приготування тіста збийте у мисці яйця кімнатної температури, та додайте до них цукор, ванільний цукор, просіяне борошно, розпушувач та розтоплене вершкове масло;
- На карамель викладіть розрізані навпіл банани, а зверху вилийте тісто та відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Перед подачею викладіть на тарілку шматочок пирога, кульку морозива та за бажанням задекоруйте листочками м'яти.
Готувати – це легко! Смачного!
А якщо ви любите еклери, пропонуємо вам французький рецепт цього десерту від українського шеф-кухара.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!