Банановий пиріг

Із карамеллю та бананом: нетрадиційний рецепт бісквіту від Ектора Хіменеса-Браво

hectorjimenezbravo / Instagram

Цей десерт стане вашим улюбленим смаколиком

Бісквіт є одним з найпоширеніших та легких у приготуванні десертів. Напевно, саме через це у мережі існує чимало  рецептів, альтернативних класичному. 

Одним з таких поділився відомий ресторатор та суддя проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво. На своїй сторінці в Instagram він розмістив рецепт надзвичайно смачного та ніжного бананового пирога з карамеллю та морозивом. Обов'язково скуштуйте його!

Інгредієнти

Для тіста:

  • банани – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 60 гр;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • борошно – 100 гр;
  • розпушувач – 1/2 ч.л.;
  • вершкове масло – 70 гр;
  • вершкове масло – 30 гр;
  • морозиво;
  • м'ята.

Для карамелі:

  • цукор – 50 гр;
  • вода кімнатної температури – 1 ст.л.;
  • окріп – 1 ст.л.

Приготування

  1. Розпочати варто з приготування карамелі. Для цього у каструлю насипте цукор, додайте воду кімнатної температури та перемішайте. Потім вилийте окріп та на маленькому вогні доведіть до кипіння;
  2. Форму для випікання змастіть вершковим маслом та вилийте  карамель;
  3. Для приготування тіста збийте у мисці яйця кімнатної температури, та додайте до них цукор, ванільний цукор, просіяне борошно, розпушувач та розтоплене вершкове масло;
  4. На карамель викладіть розрізані навпіл банани, а зверху вилийте тісто та відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. 

Перед подачею викладіть на тарілку шматочок пирога, кульку морозива та за бажанням задекоруйте листочками м'яти.

Готувати – це легко! Смачного!

А якщо ви любите еклери, пропонуємо вам французький рецепт цього десерту від українського шеф-кухара

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ