голубці

Щось нове: рецепт французських голубців від українського шеф-кухаря – відео

klopotenko.com

Чи знали ви, що голубці – це не суто українська страва?

Так, дійсно, наші улюблені голубці є аналогом французької страви "шу фарсі", що в перекладі означає "фарширована капуста". Вона готується шляхом поєднання савойської капусти, свинини, сала, овочів, бульйону та трав.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram вирішив поділитися із вами своїм авторським рецептом цієї вишуканої страви. Готові експериментувати?

Інгредієнти

  • 1-2 качана савойської капусти (в залежності від розміру);
  • 0,5 склянки рису;
  • 500 г фаршу (асорті або будь-якого іншого);
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії;
  • 300 г сметани;
  • 200-250 г томатів пелаті;
  • 5-7 гілочок тархуна;
  • сіль та перець (за смаком).

Приготування

  1. Поставте на піч каструлю з водою та доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та цукру. Так ваші листя залишатимуться хрумким;
  2. Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан та бланшируйте їх по 30-60 секунд кожен;
  3. Поставте готуватися 0,5 склянки рису. Після закипання варіть крупу протягом 5 хвилин, а потім вимкніть і тримайте під кришкою ще 15 хвилин;
  4. Дрібними кубиками наріжте моркву та цибулю і підсмажте їх на пательні з 2-3 ст. л. соняшникової олії;
  5. Обірвіть листочки з 5-7 гілочок свіжого тархуна та дрібно порубайте їх. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак;
  6. Для приготування начинки, додайте в 500 г фаршу приготовлені цибулю з морквою, відварений рис, тархун, сіль і перець. Все добре перемішайте і відбийте фарш;
  7. Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти і загорніть конвертиком;
  8. Сформовані голубці перекладіть у форму для запікання в один шар досить щільно один до одного;
  9. Для приготування соусу, з'єднаєте 300 г сметани з 200-250 г томатів пелаті. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну;
  10. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте форму фольгою та запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 45 хвилин.

Ваша страва готова! 

А якщо ви надумали поласуватися десертом, зверніть увагу на незвичайний рецепт сирників від ЯнгШеф

Готувати – це легко! Смачного! 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело! 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ