Чи знали ви, що голубці – це не суто українська страва?
Так, дійсно, наші улюблені голубці є аналогом французької страви "шу фарсі", що в перекладі означає "фарширована капуста". Вона готується шляхом поєднання савойської капусти, свинини, сала, овочів, бульйону та трав.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram вирішив поділитися із вами своїм авторським рецептом цієї вишуканої страви. Готові експериментувати?
Інгредієнти
- 1-2 качана савойської капусти (в залежності від розміру);
- 0,5 склянки рису;
- 500 г фаршу (асорті або будь-якого іншого);
- 1 ч. л. цукру;
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- 2-3 ст. л. соняшникової олії;
- 300 г сметани;
- 200-250 г томатів пелаті;
- 5-7 гілочок тархуна;
- сіль та перець (за смаком).
Приготування
- Поставте на піч каструлю з водою та доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та цукру. Так ваші листя залишатимуться хрумким;
- Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан та бланшируйте їх по 30-60 секунд кожен;
- Поставте готуватися 0,5 склянки рису. Після закипання варіть крупу протягом 5 хвилин, а потім вимкніть і тримайте під кришкою ще 15 хвилин;
- Дрібними кубиками наріжте моркву та цибулю і підсмажте їх на пательні з 2-3 ст. л. соняшникової олії;
- Обірвіть листочки з 5-7 гілочок свіжого тархуна та дрібно порубайте їх. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак;
- Для приготування начинки, додайте в 500 г фаршу приготовлені цибулю з морквою, відварений рис, тархун, сіль і перець. Все добре перемішайте і відбийте фарш;
- Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти і загорніть конвертиком;
- Сформовані голубці перекладіть у форму для запікання в один шар досить щільно один до одного;
- Для приготування соусу, з'єднаєте 300 г сметани з 200-250 г томатів пелаті. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну;
- Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте форму фольгою та запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 45 хвилин.
Ваша страва готова!
А якщо ви надумали поласуватися десертом, зверніть увагу на незвичайний рецепт сирників від ЯнгШеф.
Готувати – це легко! Смачного!
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!