Легка ,смачна та вишукана страва за авторським рецептом
Талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко досить часто на своїй сторінці в Instagram ділиться із підписниками простими рецептами вишуканих страв. Цього разу він розповів секрет приготування смачного плову зі свининою за альтернативним рецептом. Родзинкою у страві є 2 незвичайних дня неї продукти: арахіс та курага.
Інгредієнти
- Рис басматі – 400 гр;
- Свинина – 800 гр;
- Курага – 150 гр;
- Морква – 100 гр;
- Цибуля – 150 гр;
- Часник – 1 шт;
- Зерна фенхелю – 1 дрібка;
- Зіра – 1 дрібка;
- Вода – 800 мл;
- Арахіс – 50-70 гр;
- Соняшникова олія – 1 ст. л;
- Сіль – за смаком.
Приготування
- Моркву та цибулю наріжте кубиками, нижню частину часнику зріжте ножем.
- Великими кубиками наріжте свинину та обсмажте кілька хвилин у глибокому сотейнику на соняшниковій олії.
- До м’яса додайте моркву, цибулю, часник, курагу, дрібку зерен фенхелю, зерна зіри, сіль та перець (за смаком). Обсмажуйте суміш протягом ще 3-4 хвилин.
- У цей час залийте рис водою. Додайте його до м’яса, накрийте кришкою та відправте запікатись на 40 хвилин у розігріту до температури 180 градусів духовку.
- Щойно їжа приготується – додайте арахіс. Він надасть їй більшого аромату та хрусткого смаку.
Така страва стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу, або просто смачним обідом для кожного у вашій родині. А щоб процес приготування був більш зрозумілим – пропонуємо переглянути відео.
А якщо вам захотілося чогось на десерт – зверніть увагу на рецепт сливового пирога, який підкорив серця американських господинь.
Готувати – це легко! Смачного!
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!