плов із курагою та арахісом

Плов із курагою та арахісом: секрет ідеальної страви від Євгена Клопотенка – відео

klopotenko_recipes / Instagram

Легка ,смачна та вишукана страва за авторським рецептом

Талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко досить часто на своїй сторінці в Instagram ділиться із підписниками простими рецептами вишуканих страв. Цього разу він розповів секрет приготування смачного плову зі свининою за альтернативним рецептом. Родзинкою у страві є 2 незвичайних дня неї продукти: арахіс та курага. 

Інгредієнти

  • Рис басматі – 400 гр;
  • Свинина – 800 гр;
  • Курага – 150 гр;
  • Морква – 100 гр;
  • Цибуля – 150 гр;
  • Часник – 1 шт;
  • Зерна фенхелю – 1 дрібка;
  • Зіра – 1 дрібка;
  • Вода – 800 мл;
  • Арахіс – 50-70 гр;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л;
  • Сіль – за смаком.

Приготування

  1. Моркву та цибулю наріжте кубиками, нижню частину часнику зріжте ножем. 
  2. Великими кубиками наріжте свинину та обсмажте кілька хвилин у глибокому сотейнику на соняшниковій олії. 
  3. До м’яса додайте моркву, цибулю, часник, курагу, дрібку зерен фенхелю, зерна зіри, сіль та перець (за смаком). Обсмажуйте суміш протягом ще 3-4 хвилин.
  4. У цей час залийте рис водою. Додайте його до м’яса, накрийте кришкою та  відправте запікатись на 40 хвилин у розігріту до температури 180 градусів духовку.
  5. Щойно їжа приготується – додайте арахіс. Він надасть їй більшого аромату та хрусткого смаку. 

Така страва стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу, або просто смачним обідом для кожного у вашій родині. А щоб процес приготування був більш зрозумілим – пропонуємо переглянути відео.

А якщо вам захотілося чогось на десерт – зверніть увагу на рецепт сливового пирога, який підкорив серця американських господинь.

Готувати – це легко! Смачного!

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ