"Вам кабачок потрібен?": як овоч перетворився на мем і що можна з нього приготувати

Кінець літа – золота пора для усіх любителів кабачків

І не тільки для тих, хто любить їсти цей корисний овоч, а й для любителів мемів.

Саме завдяки численним смішним картинкам кабачок перетворився на своєрідний соціальний індикатор, який допомагає вияснити, наскільки людина вже доросла і зріла.

Кабачок – це мірило, яке ділить усіх людей на кілька груп: ті, хто обожнює кабачки, ті, хто їх ненавидить, і ще ті, хто їх вирощує, а потім не знає, куди прилаштувати врожай.

"Дивогляд" вирішив зібрати для вас кращі рецепти страв із кабачків, які сподобаються навіть тим, хто вважає, що їм кабачок ще не потрібен.

Хрусткі кабачкові "нагетси"

Нагетси із кабачків
Нагетси із кабачків
Фото: rus.menu

 

Інгредієнти

  • 1 кабачок
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів

Очистіть кабачок від шкірки і наріжте брусками завтовшки приблизно сантиметр. Олію змішайте із сіллю та спеціями і помаринуйте в ньому кабачки хвилин 20-30.

Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на деко, застелене пергаментом. Відправте страву в розігріту до 200 °С духовку на 15-20 хвилин, поки на кабачках не утворюється золотава скоринка.

Суп-пюре із кабачків

Суп-пюре із кабачків
Суп-пюре із кабачків
Фото: rus.menu

 

Інгредієнти:

  • 2 кабачки середнього розміру
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. карі
  • 2 пучки кропу
  • 200 мл вершків
  • сухарики із пшеничного хліба

Кабачки помийте, зріжте плодоніжки і натріть на дрібній тертці. Помістіть м'якоть у каструлю і залийте водою так, щоб вона злегка не покривала овочі. Варіть на середньому вогні поки кабачки не набудуть пюреподібної консистенції.

Зніміть каструлю з вогню. Посоліть страву і збийте блендером. Додайте карі, дрібно порізаний кріп і злегка підігріті вершки. Перемішайте. Подавайте із сухариками, які можна приготувати заздалегідь, підсушивши кубики хліба в духовці із травами і спеціями.

Соте із кабачків, помідорів і перців

Соте із кабачків, помідорів і перців
Соте із кабачків, помідорів і перців
Фото: 1000.menu

 

Інгредієнти:

  • 2 кабачки середнього розміру
  • 1 морквина
  • 1 солодкий червоний перець
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • пучок кропу і петрушки
  • сіль і перець за смаком

Помийте всі овочі. Почистіть цибулю, часник і моркву. Якщо кабачки не дуже "молоді", зніміть із них шкірку. Із перцю вийміть насіння.

Змастіть сковороду олією. Коли вона розігріється, обсмажте подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Через кілька хвилин додайте до них нарізані часточками помідори і томатну пасту. Ще через кілька хвилин – соломку з перцю і моркви. І в останню чергу додаються нарізані кубиками або соломкою кабачки. Після цього посоліть. Поперчіть і накрийте кришкою.

Овочі потрібно часто перемішувати. Якщо вони виділяють недостатньо рідини і починають пригорати, додайте трохи води. Протушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте подрібнену зелень.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

Кабачки, фаршировані кисломолочним сиром

Кабачки, фаршировані сиром
Кабачки, фаршировані сиром
Фото: 1000.menu

 

Інгредієнти:

  • 2 кабачки середнього розміру
  • 200 г м'якого кисломолочного сиру
  • 100 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • пучок кропу і петрушки
  • сіль і перець за смаком

Кабачки почистіть від шкірки і розріжте уздовж. Ложкою або ножем витягніть м'якоть, щоб вийшли "човники".

В окремій мисці змішайте сир, подрібнену зелень, пропущений через прес часник, яйце, сіль і перець. Начиніть сумішшю кабачкові "човники".

Викладіть фаршировані кабачки на деко, застелене пергаментом. Кожен посипте тертим сиром. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40 хвилин.

Бонус: Шоколадний торт із кабачком

Так-так! Із кабачків можна готувати навіть солодкі десерти! Цей шоколадний бісквіт просто тане в роті, а ваші гості навіть не здогадаються про секретний компонент.

Шоколадний торт із кабачком
Шоколадний торт із кабачком
Фото: Tanya Shpilko

 

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок, натертий на тертці
  • 120 мл сметани
  • 100 г коричневого цукру
  • 50 г білого цукру
  • 120 г борошна
  • 2 яйця
  • 60 г какао-порошку
  • 90 г потертого чорного шоколаду
  • 1 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. ваніліну
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,25 ч. л. розпушувача

Просійте борошно, какао, соду і розпушувач, додайте до них сіль і ванілін, ретельно перемішайте.

Окремо з'єднайте натертий кабачок (зайву вологу не віджимайте) з цукром, сметаною і яйцями.

Змішайте сухі інгредієнти з рідкими, а отримане тісто доповніть шоколадною крихтою.

Перелийте тісто в застелену пергаментом прямокутну форму і поставте випікатися 55-65 хвилин при 180 °С. У вас вийде чудовий шоколадний буханець, який, за бажанням, можна полити розтопленим шоколадом.

Не тільки кабачки зараз переживають свій зоряний період. Кінець літа – початок осені – чудовий час для слив. Нещодавно "Дивогляд" публікував рецепт найсмачнішого сливового пирога від New York Times.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше