Одним з них є холодні та смачні супи, рецептами яких цього разу поділиться "Дивогляд".
Томатний суп із креветками

Готові сперечатися, що більшість людей навіть ніколи не чули про такий оригінальний рецепт. Його нечасто можна зустріти у ресторанах чи на домашньому столі, що, на нашу думку, вкрай несправедливо.
Інгредієнти:
- 100 г варено-заморожених креветок
- 1 зубок часнику
- 1 стебло селери
- 1 авокадо
- 1 огірок
- 5 шт редису
- 400 мл томатного соку
- бальзамічний оцет за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
- кріп
Приготування:
- Варіть креветки у киплячій води близько 1 хв, а потім їх треба остудити.
- Далі рекомендуємо мілко нарізати усі вищезазначені овочі, а також скористатися часничницею.
- Змішайте усі продукти, посоліть, поперчіть і залийте їх томатним соком, який має бути холодним.
- Якщо ви любитель декору, то можете прикрасити страву зеленню. Суп треба подавати холодним.
Борщ холодний

Чудовий варіант для людей, які люблять їсти борщ, але не хочуть у літню спеку вживати його у гарячому вигляді.
Інгредієнти:
- 300 г буряка
- 2 л води
- 200 г огірків
- 300 г картоплі
- зелень (цибуля, кріп, петрушка, листя салату)
- 0,5 лимона
- 400 г сметани
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком
- 3 яйця
Приготування:
- Відваріть цілий буряк, а відвар з цього овочу треба процідити через марлю. Потім остудіть отримане.
- Слід за буряком рекомендуємо відварити картоплю у мундирі, паралельно круто зварити яйця та теж все остудити.
- Мілко наріжте та з'єднайте зелень, огірки, картоплю та буряк. Додайте сіль, перець, буряковий відвар, лимонний сік і сметану. Усе перераховане треба гарно перемішати.
- Страва має знаходитися десь півгодини у холодильнику, а потім її можна подавати.
Читайте також: Сезон овочів: як обрати безпечні огірки – поради
Гаспачо

Цей суп – традиційна іспанська страва. Раніше вважали, що його їдять лише бідняки, але з часом він став популярним серед різних верств населення.
Інгредієнти:
- 6-7 великих стиглих м’яких помідорів,
- 2 невеликих болгарських перців
- 2 огірки
- 2 зубці часнику
- 2 шматочки черствого батона
- маленький шматочок свіжого перцю чилі (без кісточок)
- 50 мл винного оцту
- каперси
- анчоуси
- 100 мл оливкової олії
- сіль за смаком
- листочки базиліку або орегано
- відварене яйце
Приготування:
- Занурьте томати на півхвилини в окріп, підчепіть їх ножом, зніміть шкірку та позбавтесь від серцевини.
- Огірки треба очистити від зеленої шкірки, а перці – від кісточок. Паралельно очистіть часник.
- Опустіть хліб у воду, щоб він трохи розмокнув.
- Помістіть усі продукти у блендер, додайте олію, оцет і сіль. Завдяки каперсам і анчоусам ви зможете значно покращити смак. Всі інгредієнти треба збити в однорідну масу, яку треба охолодити перед подачею страви.
Кабачковий суп-пюре

Цей суп підійде як любителям гарячих, так і холодних супів.
Інгредієнти:
- 2-3 кабачки або цукіні
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка лимонного соку
- перець за смаком
- сіль за смаком
- 1,5 л води
- 2 помідори
- кріп
- м'ята
- 2 ст. ложки сметани
Приготування:
- Наріжте кабачки, помідори, цибулю та зелень.
- У сотейнику на оливковій олії треба спасерувати цибулю (близько 5 хв), а потім додати до отриманого помідори та готувати протягом декількох хвилин.
- Овочі треба залити водою та довести останню до кипіння. До суміші додайте м'яту, зелень і кабачки та готуйте це під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин. Додайте сіль, перець і дістаньте із супу м'яту.
- Використайте блендер і збийте суп до консистенції пюре. Потім треба його остудити та поставити у холодильник десь на годину.
- Перед подачею додайте сметану та лимонний сік, а також можна прикрасити страву зеленню.
Читайте також: Що можна приготувати з черешні: 5 найсмачніших рецептів
Полуничний суп з фісташками

Якщо ви фанат свіжої полуниці та ніжного вершкового смаку – цей суп точно для вас.
Інгредієнти:
- 300 г полуниці
- 100 г цукру
- листочки м'яти
- 30 г фісташок
- 50 мл води
- 70 мл вершків або йогурту
- 50 мл апельсинового соку
Приготування:
- Ретельно помийте полуницю, перевірте кожну та висушіть їх.
- Збийте блендером цукор, апельсиновий сік та воду до однорідного стану.
- Перенесіть суміш на декілька годин у холодильник.
- Візьміть подрібнені фісташки та листочок м'яти, які чудово прикрасять страву.
Смачного!
Читайте також: Освіжаючий літній суп: 3 рецепти окрошки, від яких ви залишитеся у захваті
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!