Вирок спеці: ТОП-5 рецептів холодних супів

В Україні вже настало справжнє літо з класичною спекою, яка вимушує людей шукати різні шляхи охолодження.

Одним з них є холодні та смачні супи, рецептами яких цього разу поділиться "Дивогляд".

Томатний суп із креветками

Томатний суп із креветками
Томатний суп із креветками
Фото: Shutterstock

Готові сперечатися, що більшість людей навіть ніколи не чули про такий оригінальний рецепт. Його нечасто можна зустріти у ресторанах чи на домашньому столі, що, на нашу думку, вкрай несправедливо.

Інгредієнти:

  • 100 г варено-заморожених креветок
  • 1 зубок часнику
  • 1 стебло селери
  • 1 авокадо
  • 1 огірок
  • 5 шт редису
  • 400 мл томатного соку
  • бальзамічний оцет за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком
  • кріп

Приготування:

  1. Варіть креветки у киплячій води близько 1 хв, а потім їх треба остудити.
  2. Далі рекомендуємо мілко нарізати усі вищезазначені овочі, а також скористатися часничницею.
  3. Змішайте усі продукти, посоліть, поперчіть і залийте їх томатним соком, який має бути холодним.
  4. Якщо ви любитель декору, то можете прикрасити страву зеленню. Суп треба подавати холодним.

Борщ холодний

Холодний борщ
Холодний борщ
Фото: Shutterstock

Чудовий варіант для людей, які люблять їсти борщ, але не хочуть у літню спеку вживати його у гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • 300 г буряка
  • 2 л води
  • 200 г огірків
  • 300 г картоплі
  • зелень (цибуля, кріп, петрушка, листя салату)
  • 0,5 лимона
  • 400 г сметани
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком
  • 3 яйця

Приготування:

  1. Відваріть цілий буряк, а відвар з цього овочу треба процідити через марлю. Потім остудіть отримане.
  2. Слід за буряком рекомендуємо відварити картоплю у мундирі, паралельно круто зварити яйця та теж все остудити.
  3. Мілко наріжте та з'єднайте зелень, огірки, картоплю та буряк. Додайте сіль, перець, буряковий відвар, лимонний сік і сметану. Усе перераховане треба гарно перемішати.
  4. Страва має знаходитися десь півгодини у холодильнику, а потім її можна подавати.

Читайте також: Сезон овочів: як обрати безпечні огірки – поради

Гаспачо

Гаспачо
Гаспачо
Фото: Shutterstock

Цей суп – традиційна іспанська страва. Раніше вважали, що його їдять лише бідняки, але з часом він став популярним серед різних верств населення.

Інгредієнти:

  • 6-7 великих стиглих м’яких помідорів,
  • 2 невеликих болгарських перців
  • 2 огірки
  • 2 зубці часнику
  • 2 шматочки черствого батона
  • маленький шматочок свіжого перцю чилі (без кісточок)
  • 50 мл винного оцту
  • каперси
  • анчоуси
  • 100 мл оливкової олії
  • сіль за смаком
  • листочки базиліку або орегано
  • відварене яйце

Приготування:

  1. Занурьте томати на півхвилини в окріп, підчепіть їх ножом, зніміть шкірку та позбавтесь від серцевини.
  2. Огірки треба очистити від зеленої шкірки, а перці – від кісточок. Паралельно очистіть часник.
  3. Опустіть хліб у воду, щоб він трохи розмокнув.
  4. Помістіть усі продукти у блендер, додайте олію, оцет і сіль. Завдяки каперсам і анчоусам ви зможете значно покращити смак. Всі інгредієнти треба збити в однорідну масу, яку треба охолодити перед подачею страви.

Кабачковий суп-пюре

Кабачковий суп-пюре
Кабачковий суп-пюре
Фото: Shutterstock

Цей суп підійде як любителям гарячих, так і холодних супів.

Інгредієнти:

  • 2-3 кабачки або цукіні
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • перець за смаком
  • сіль за смаком
  • 1,5 л води
  • 2 помідори
  • кріп
  • м'ята
  • 2 ст. ложки сметани

Приготування:

  • Наріжте кабачки, помідори, цибулю та зелень.
  • У сотейнику на оливковій олії треба спасерувати цибулю (близько 5 хв), а потім додати до отриманого помідори та готувати протягом декількох хвилин.
  • Овочі треба залити водою та довести останню до кипіння. До суміші додайте м'яту, зелень і кабачки та готуйте це під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин. Додайте сіль, перець і дістаньте із супу м'яту.
  • Використайте блендер і збийте суп до консистенції пюре. Потім треба його остудити та поставити у холодильник десь на годину.
  • Перед подачею додайте сметану та лимонний сік, а також можна прикрасити страву зеленню.

Читайте також: Що можна приготувати з черешні: 5 найсмачніших рецептів

Полуничний суп з фісташками

Полуничний суп з фісташками
Полуничний суп з фісташками
Фото: Shutterstock

Якщо ви фанат свіжої полуниці та ніжного вершкового смаку – цей суп точно для вас.

Інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 100 г цукру
  • листочки м'яти
  • 30 г фісташок
  • 50 мл води
  • 70 мл вершків або йогурту
  • 50 мл апельсинового соку

Приготування:

  1. Ретельно помийте полуницю, перевірте кожну та висушіть їх.
  2. Збийте блендером цукор, апельсиновий сік та воду до однорідного стану.
  3. Перенесіть суміш на декілька годин у холодильник.
  4. Візьміть подрібнені фісташки та листочок м'яти, які чудово прикрасять страву.

Смачного!

Читайте також: Освіжаючий літній суп: 3 рецепти окрошки, від яких ви залишитеся у захваті  

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше