Однією з найпопулярніших літніх страв вважається окрошка. Існує багато різноманітних традиційних рецептів приготування цьогу супу. Кількома з них із вами ділиться "Дивогляд".
На квасі

Інгредієнти:
- Хлібний квас;
- Яловичина (або будь-яке інше м'ясо) – 140 г;
- Зелена цибуля – 2 пучки
- Огірок – 2 шт;
- Картопля – 3 шт;
- Яйце – 2 шт;
- Гірчиця – 2 ч. л;
- Сметана – 1 ст. л;
- Цукор – 1 ст. л;
- Кріп (за смаком);
- Сіль (за смаком).
Приготування:
Відваріть м'ясо, картоплю, яйця. Наріжте їх та очищений огірок кубиками. Додайте зелену цибулю та посипте сіллю. У окремій тарілці змішайте разом сметану і гірчицю та поєднайте із продуктами.
Залийте усю цю суміш квасом та поставте у холодильник на одну годину.
На кефірі

Інгредієнти:
- Кефір;
- Ковбаса – 440 г;
- Зелена цибуля та зелень – 150 г;
- Огірок – 300 г;
- Картопля – 270 г;
- Редиска – 100 г;
- Курячі яйця – 2 шт;
- Цукор – 20 г;
- Сіль (за смаком).
Приготування:
Ковбасу, картоплю та яйце наріжте кубиками. Додайте до них огірки, редиску та цибулю. У окремій ємності розведіть кефір із кип'яченою або газованою водою.
Заливати усі інгредієнти рідиною рекомендується одразу у тарілці, з якої ви будете їсти. При подачі можна посипати зеленю.
На сироватці

Інгредієнти:
- Сироватка
- Шинка – 100 г;
- Філе куряче – 150 г;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Цибуля зелена – 100 г;
- Кріп свіжий – 50 г;
- Редиска – 100 г;
- Огірки свіжі – 150 г;
- Сметана – 150 г;
- Сіль (за смаком).
Приготування:
Відваріть куряче філе, а коли воно охолоне – наріжте. Додайте до нього шинку, редиску, огірки та яйця. Посипте зверху зеленою цибулею та сіллю.
Отриману суміш покладіть собі у тарілку, залийте сироваткою та додайте сметану.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати шашлик вдома.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!