Курка у гречаній паніровці

Хрустка скоринка без жодної краплі олії: курка у гречаній паніровці від Євгена Клопотенка

klopotenko.com

Страва підходить і для святкового фуршету, і для перегляду кіно з друзями

Якщо ви шукаєте якийсь оригінальний, але при цьому простий, смачний, але здоровий рецепт, "Дивогляд" пропонує вам спробувати курку у гречаній паніровці під кисло-солодким соусом. Цим рецептом поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Ви отримаєте курячі шматочки з хрусткою скоринкою, але при цьому вам не знадобиться олія, адже м’ясо готується у духовці. А кисло-солодкий соус і зелена цибулька додадуть страві азійської екзотики.

Така страва чудово підходить для вечірки з фуршетом або перегляду улюбленого фільму, адже її можна їсти просто руками.

Інгредієнти

Для курки:

  • 500 г курячого філе
  • 1 яйце
  • 100 г гречаних пластівців
  • 1 ч. л. паприки
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • сіль до смаку

Для соусу:

  • 20 г крохмалю
  • 70 мл води
  • 30 г соєвого соусу
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • 1 ст. л. цукру

Приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів. Куряче філе поріжте на невеликі шматочки, посипте паприкою і сіллю за смаком. Умочіть у збите яйце, а потім у гречані пластівці і викладіть в ємність для запікання. Поставте в духовку на 15 хвилин.

Тим часом приготуйте соус. Змішайте в невеликій каструльці всі інгредієнти і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Соус повинен загуснути.

Дістаньте курку з духовки і подавайте з порізаною зеленою цибулею і кисло-солодким соусом.

Нагадаємо, раніше британські шеф-кухарі розповіли, як зробити смачнішою звичайну яєчню.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ