Як приготувати зелений борщ зі шпинатом: рецепт від Євгена Клопотенка

Зелений борщ – один із улюблених супів українців у весняно-літній період. Це поживна, але водночас легка страва, яка містить безліч вітамінів і корисних елементів.

Відомий український кухар Євген Клопотенко поділився своїм фірмовим рецептом зеленого борщу зі щавлем на овочевому бульйоні. Про це пише "Дивогляд".

Як приготувати зелений борщ

Інгредієнти

  • 1 велика морква (або кілька маленьких)
  • 2 цибуля ріпчаста (невеликого розміру)
  • 2 картоплі
  • 1 лаврове листя
  • 1 пучок шпинату
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 4 перепелиних яйця
  • сіль і перець за смаком 

Приготування

  • Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1, 5 - 2 літри, залийте водою (1 л), додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин.
  • За бажанням можна додати також корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату.
  • Водночас з цим відваріть 4 перепелиних яйця - буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, приберіть  шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.
Як приготувати зелений борщ
Як приготувати зелений борщ
Фото: klopotenko.com
  • Другу половину моркви поріжте дрібними кубиками. Одну невелику цибулину дрібно поріжте.
  • Дві невеликих картоплини почистіть і поріжте приблизно таким же кубиком, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.
Як приготувати зелений борщ
Як приготувати зелений борщ
Фото: klopotenko.com
  • Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить крупно.
Як приготувати зелений борщ
Як приготувати зелений борщ
Фото: klopotenko.com
  • Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. У петрушці використовуйте тільки верхню частину.
  • Додайте всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.
Як приготувати зелений борщ
Як приготувати зелений борщ
Фото: klopotenko.com
  • Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному перепелиному яйцю, розрізаному навпіл.

Смачного!

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати справжній український борщ.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше