Яєчня

Шеф-кухарі розповіли, як зробити звичайну яєчню смачнішою

Shutterstock

Прості секрети ідеального сніданку

Страви із яєць – один із найпростіших і найпоширеніших варіантів для сніданку. Однак правильно приготувати яєчню не завжди легко. Портал Daily Star зібрав поради шеф-кухарів, як зробити цю страву смачнішою. Про це пише "Дивогляд".

Щоб надати яєчні багатшого і насиченішого смаку, кухарі радять додавати кілька крапель оливкової олії і морську сіль, коли яєчня вже буде готова. Оливкова олія має трав'яні, пікантні нотки. Жир надає страві насиченість, а морська сіль робить яєчню хрусткою.

Відомий французько-австралійський шеф-кухар Ману Фейлдель також зауважив, що люди часто занадто сильно розігрівають сковорідку, тому яйця готуються занадто швидко і мають гумову текстуру.

Яєчня
Яєчня
Фото: Shutterstock

Кухар радить розігріти вершкове масло на середньому вогні, а яйця додавати тільки тоді, коли почнуть з’являтися бульбашки з масла.

Важливо, щоб температура на плиті не змінювалася. І не забудьте зняти сковорідку з плити, коли яйця будуть трішечки неготовими. Завдяки температурі посуду яєчня дійде до потрібної кондиції і не пересмажиться.

Нагадаємо, нещодавно експерти розповіли, як приготувати яйця, щоб вони були найкориснішими.

Раніше "Дивогляд" також розповідав, що британський шеф-кухар Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної пасти "аль денте". 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ