Яйце раз, яйце два: топ-5 рецептів омлетів для ідеального сніданку

Омлет вже давно став класикою для сніданків у всьому світі.

І не дарма. Адже, по-перше, це смачно. А по-друге, яйце – це один із найбільш поживних і насичених корисними речовинами продуктів. Окрім того, дієтологи визначили, що яйця на сніданок допомагають подолати тривожність і знизити рівень стресу.

Приготувати омлет простіше-простого. Але, якщо проявити трохи фантазії, то навіть просте яйце можна перетворити на витвір кулінарного мистецтва.

"Дивогляд" пропонує вам топ-5 рецептів омлетів, які зроблять ваш ранок смачним і цікавим.

Омлет з беконом, яблуками і сиром з пліснявою

Інгредієнти для 2 порцій

  • 4 яєць
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • половина дрібно порізаного яблука
  • 4 ч. л. молока
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 2 просмажених подрібнених скибочки бекону
  • 2 ст. л. подрібненого сиру з пліснявою (можна замінити його чеддером або вашим улюбленим твердим сиром)
Омлет
Омлет
Фото: Shutterstock

Розігрійте сковорідку, додайте масло, викладіть на неї яблука і залиште їх на 4 хвилини, не забуваючи періодично помішувати. Тим часом у глибокій мисці збийте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир.

Готові яблука перекладіть на тарілку. На сковороду додайте ще масла і вилийте половину яєчної суміші. Протягом 2-3 хвилин помішуйте яйця лопаткою до утворення грудочок. Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залиште на 1 хвилину. Зверху викладіть половину сиру, бекону і яблучної суміші. За допомогою лопатки скрутіть омлет і перекладіть його на тарілку. Повторіть для другої порції.

Фритата

Це італійський варіант омлету, який спочатку смажиться, а потім запікається у духовці.

  • 4 яйця
  • 120 мл молока
  • 70 г тертого сиру твердих сортів
  • 6 томатів черрі
  • 1 болгарський перець
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. олії
Омлет
Омлет
Фото: Shutterstock

Помідори розріжте навпіл і покладіть зрізами на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків рідини. Перець очистіть і поріжте на великі шматочки. Яйця збийте з сіллю і молоком, додайте туди сир.

Сковороду зі знімною або металевою ручкою змастіть олією. Красиво розкладіть помідори і перець, акуратно залийте їх яєчною сумішшю. Спочатку обсмажте страву на плиті, поки не схопиться верхній шар, а потім помістіть сковороду в духовку (не забувши зняти пластикову ручку), розігріту до 200 градусів. Запікайте близько 10 хвилин.

Мексиканський омлет від Джеймі Олівера

  • 8 яєць
  • 1 авокадо
  • 3 лайма
  • 2 гілки свіжої кінзи
  • 3 ст. л. знежиреного натурального йогурту
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 невелика цибулина
  • 1 морква
  • 100 г капусти білокачанної
  • 1 червоний свіжий перець чилі
  • 60 г сиру чеддер
  • сіль і перець за смаком
Омлет
Омлет
Фото: Shutterstock

М'якоть авокадо подрібніть у блендері. Вичавіть в суміш сік двох лаймів і додайте йогурт і кінзу. Все змішайте.

Очищені цибулю і моркву натріть на тертці, капусту тонко наріжте соломкою. Перець чилі дрібно поріжте вручну. Все змішайте з пюре авокадо.

Збийте яйця в мисці, додайте туди дрібку солі і перцю. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Вилийте на неї збиті яйця і натріть туди сир. Кілька хвилин підсмажуйте омлет.

На ніжний омлет покладіть овочі й обережно перекладіть страву зі сковороди на тарілку. Прикрасьте готовий омлет листям салату і скибочкою лайма.

Омлет із сиром, шпинатом і горіхами

  • 4 яйця
  • 150 мл молока
  • дрібка солі
  • 200 г свіжого шпинату
  • 70 г тертого сиру
  • 50 г горіхів за смаком
  • 1 ч. л. олії
Омлет
Омлет
Фото: Shutterstock

Збийте яйця з молоком і сіллю. Змастіть олією сковороду. Обирайте сковорідку великого діаметру, адже цей омлет, на відміну від традиційного, має бути невисоким.

Обсмажте омлет до стану, коли нижня частина стане міцною, а верхня – ще не приготується. На половину яєчного млинця викладіть митий шпинат, сир, горіхи. Накрийте начинку другою половиною омлету і смажте до готовності. Щоб омлетний млинець простіше було згорнути, можете розділити яєчну суміш на дві порції.

Омлет з віскі і беконом

Для бекону з віскі:

  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 500 гр. бекону
  • 1 ½ ст. л. шотландського віскі
  • 2 ч. л. коричневого цукру
  • свіжий мелений перець

Для омлету:

  • 8 яєць
  • сіль
  • свіжий мелений перець
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1 1/3 склянки дрібно натертого сиру чеддер
  • 12 часточок томатів черрі
  • 12-20 листків базиліка
Омлет
Омлет
Фото: Shutterstock

У великій сковороді розтопіть масло. Викладіть бекон і смажте на помірному вогні 2 хвилини. Потім переверніть бекон, влийте віскі та всипте цукор. Готуйте на сильному вогні, злегка струшуючи, близько 30 секунд, поки віскі частково не випарується. Посипте перцем і приберіть сковорідку з вогню.

Збийте в мисці яйця, додавши по дрібці солі і перцю. Прогрійте на вогні сковорідку. Додайте 1 ст. л. масла і влийте чверть яєчної маси. Готуйте на помірному вогні близько 20 секунд. Зніміть сковорідку з вогню і розподіліть яйця рівним шаром. Посипте половину омлету 1/4 склянки сиру і викладіть три часточки томатів. Готуйте омлет на повільному вогні, поки сир не почне плавитися. Зніміть сковорідку з вогню, посипте омлет базиліком, складіть вдвічі і викладіть на тарілку. Повторіть ці дії з рештою інгредієнтів. Подавайте гарячим з беконом і віскі.

Раніше відома австралійська шеф-кухарка поділилась своїм рецептом ідеального омлету, у який вона додає один секретний інгредієнт.

Нещодавно "Дивогляд" також розповідав про 6 типів яєць, які їсти небезпечно.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше