Гордон Рамзі готує макарони

Гордон Рамзі розповів, як приготувати ідеальні макарони

Кадр із відео

Відомий кухар поділився невеличкими секретами

Знаменитий британський шеф-кухар Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної пасти "аль денте". Відео з порадами він опублікував на своєму YouTube-каналі Cooking basics with Gordon Ramsay.

"Пасту легко недоварити або переварити. Я навчу вас, як зробити її ідеальною", — пообіцяв шеф-кухар.

Спершу  Рамзі радить наповнити водою містку каструлю — таку, в якій буде достатньо місця, щоб макарони рівномірно проварилися. Воду потрібно злегка посолити, додати оливкової олії та довести до кипіння.

Шеф рекомендує засипати макарони, коли вода почне кипіти. Під час  приготування спагетті він радить помістити в окріп спершу один кінець макаронів, а коли він розм'якне, опустити іншу частину. Рамзі наполягає, що готувати цю страву треба впродовж чітко встановленого часу, і пропонує скористатися таймером. (Час приготування зазвичай вказують на упаковці.)

Ступінь готовності пасти можна визначити пальцями. За його словами, ідеальний стан страви "аль денте" — це коли макаронина не надто тверда, "а просто приємна і злегка щільна всередині. І точно не хрустка".

Коли макарони готові, Рамзі зливає воду через друшляк і долає до страви велику кількість солі та перцю. Потім він додає столову ложку оливкової олії й розмішує, щоб макарони не злиплися.

Готово. У вас на столі ідеальна паста "аль денте".

Нагадаємо, раніше всесвітньо відомий австралійський шеф-кухар Роб Ніксон поділився секретом ідеальної картоплі фрі "як у McDonald's".

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ