5 простих і смачних закусок для сімейного пікніка

Що б такого приготувати, щоб було смачно, не складно і можна було взяти з собою на природу?

"Дивогляд" підібрав кілька оригінальних літніх рецептів від Євгена Клопотенка, які зможуть вам допомогти при підготовці до пікніка.

Бургер із куркою

Якщо ви плануєте невеликий пікнік із сендвічами, спробуйте домашній бургер. Це корисна альтернатива фаст-фуду, від якої будуть у захваті навіть діти.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 2 булочки (для бургера)
  • 2 ст. л. солодкої гірчиці
  • 2 ст. л. кетчупу (або солодкого томатного соусу)
  • ½ шт. червоної цибулі
  • 1 солоний огірок
  • 1 томат
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 слайса сиру (для бургерів або іншого, який легко плавиться)

Для соусу песто:

  • 30 г кедрових горішків
  • ½ шт. лимону (сік половини лимона + цедра за смаком)
  • 1 пучок базиліку
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. сиру Пармезан (тертий або крошка)
  • 2-4 шт. листя салату
  • за смаком сіль та перець

Приготування:

  1. Для початку приготуйте соус песто. Для цього в ступці з'єднайте 30 г кедрових горіхів, листя пучка базиліка, попереднього добре промиті, і 1 зубчик часнику.
  2. Вичавіть у ступку сік половини лимона і зовсім небагато цедри для аромату.
  3. Додайте в ступку 2-3 ст. л. оливкової олії.
  4. Все добре перетріть товкачиком до стану пасти і доведіть до смаку сіллю і невеликою кількістю соку лимона, якщо це знадобиться.
  5. Зрізи бургерних булочок підрум'яньте на сухій пательні.
  6. Підготуйте всі овочі і зробіть правильну їх нарізку. Наріжте 1 томат поздовжніми кільцями товщиною 0,8-1,0 см, ½ шт. червоної цибулі – поздовжніми тонкими кільцями, 1 солоний огірок – тонкими довгастими слайсами під кутом 45 градусів. Добре промийте 2-4 листки салату.
  7. Куряче філе розріжте вздовж слайсами товщиною приблизно 1 см. Посоліть і поперчіть з обох сторін кожен шматочок. Підрум'яньте курку на суміші 20 г вершкового масла і 1 ст. л. рослинної олії по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
  8. На зріз нижньої булочки намастіть по ложці томатного соусу і гірчиці, розподіліть рівномірно по поверхні. Викладіть два кільця помідорів, потім курку по всій поверхні і на ще тепле м'ясо – сир, щоб встиг трохи розтанути.
  9. Тепер викладіть кілька скибочок огірка, кільця червоної цибулі і накрийте їх листям салату. Зріз верхньої булочки щедро змастіть соусом песто.
  10. Накрийте бургер верхньою булочкою із соусом. Злегка притисніть, щоб шари утрамбувалися.

Лаваш, запечений із сиром

Цю закуску ви можете приготувати вдома заздалегідь, а можете запекти на мангалі.

Інгредієнти:

  • 2 квадратних лаваші
  •  250 г твердого сиру (бажано, із пікантним смаком)
  • 1 томат
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1/3 частину перця Чилі
  • за смаком кріп, петрушка
  • за смаком сіль і перець

Приготування:

  1. Натріть на крупній тертці твердий сир. У миску до сиру натріть томат (так, щоб шкірка залишилася, вона не використовується) і червоний перець.
  2. Подрібніть перець Чилі.
  3. Відокремте зелень петрушки і кропу від стебел і дрібно порубіть ножем.
  4. Змішайте сил, овочі і зелень. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
  5. Лаваш наріжте зручними смужками по ширині та викладіть на середину начинку. Акуратно загорніть начинку в лаваш.
  6. Викладіть лаваш з начинкою на розігріту пательню гриль або на решітку гриля (якщо ви на природі) та смажте по 1-2 хвилини з кожного боку до розплавлення сиру. Готовий лаваш із сиром подавайте, посипавши подрібненою зеленню.

Кабачки, запечені із чорізо і лимонним соком

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 150 г чорізо
  • 1 ч. л. паприки
  • 2 ч. л. лимонного соку (сік половини лимона)
  • 1/2 ч. л. пластівців перцю Чилі

Приготування:

Кабачки добре помийте і обсушіть. Потім наріжте їх кільцями товщиною 0,7-1 см.

Викладіть кружечки кабачків у форму для запікання. Потім посипте кабачки паприкою і пластівцями перцю чилі.

Зверху на кабачки зі спеціями викладіть тонкі слайси чорізо. Полийте кабачки з чорізо лимонним соком і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Якщо будете їсти вдома, подавайте гарячими прямо в керамічній формі для запікання.

Крем із баклажанів з естрагоном

Рецепти закусок для пікніка
Рецепти закусок для пікніка
Фото: klopotenko.com

Інгредієнти:

  • 600 г баклажанів
  • 10 г перцю Чилі
  • 10 г листя естрагону
  • 100 г крем-сиру
  • за смаком сіль

Приготування:

Духовку розігрійте до 200 градусів. Баклажани помийте, розріжте уздовж навпіл, викладіть на деко, збризніть оливковим маслом і запікайте в духовці протягом 20-25 хвилин.

Викладіть на тарілку і дайте охолонути. Очистіть від шкірки за допомогою ножа.

Викладіть запечені баклажани в чашу блендеру, додайте листя естрагону (без стебел), шматочки перцю чилі і крем-сир. Перебийте до однорідного стану, посоліть за смаком. Подавайте з грінками або паличками грисіні.

Мариновані баклажани без оцту

Рецепти закусок для пікніка
Рецепти закусок для пікніка
Фото: klopotenko.com

Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 3 зубчики часнику
  • 150 мл оливкової олії (+ 3 ст. л. для заправки)
  • 1 ст. л. каперсів
  • 2 гілочки базиліка
  • 1/3 перцю чилі (можна більше або менше до смаку)
  • до смаку сіль

Приготування:

  1. Добре помийте баклажани і наріжте їх кружечками товщиною приблизно 1 см. Підсмажте кружечки баклажанів з обох боків до рум'яної скоринки на пательні зі 150 мл оливкової олії.
  2. Дрібно наріжте 3 зубчики часнику, 1/3 перцю чилі та 1 ст. л. каперсів. Кількість чилі відрегулюйте до свого смаку.
  3. Відокремте листочки двох гілочок базиліка. Стебла будуть жорсткими і можуть давати гіркоту, тому не будемо їх використовувати. Помийте і порубайте листя.
  4. Перекладіть у миску каперси, перець чилі, часник і базилік. Додайте 2 дрібки солі і 3 ст. л. оливкової олії, перемішайте.
  5. Перекладіть в миску із заправкою смажені баклажани, злегка перемішайте і залиште в холодильнику мінімум на 2 години.

Раніше "Дивогляд" публікував рецепти легких вітамінних салатів, які додадуть смаку вашому дню.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше