Весна – це час пікніків та веселих зустрічей із друзями. Проте, останнім часом, дощова погода не поспішає покидати нас та псує усі плани.
Але що ж робити, коли попереду стільки свят, а на природу виїхати не виходить? "Дивогляд" знає рішення!
Пропонуємо вашій увазі кілька способів приготування шашлику вдома. Обов’язково спробуйте кожен з них!
На сковороді

Один з найпростіших способів домашнього приготування м’яса. Вам не потрібні другорядні предмети, або додатковий посуд. Просто замаринуйте улюблене продукт та підсмажте на олії до появи золотистої скоринки.
На грилі
Захотілося соковитого стейку з овочами? Скористайтесь грилем! Цей спосіб приготування є максимально наближеним до традиційного, однак для цього вам не потрібно розпалювати мангал.
Читайте також: Домашній пікнік: як обрати кухонний гриль – поради.
В духовці

Способів приготування м’яса в духовці – безліч. І однам з найпопулярніших є шашлик в рукаві. Просто викладіть мариноване м’ясо в рукав для запікання та відправте у духовку на годину. А щоб ваша страва покрилася золотою та хрумкою скоринкою – розріжте рукав та запікати м'ясо ще близько 20 хвилин.
А якщо ваша духовка має функцію гриля – скористайтеся нею. Просто викладіть м’ясо на шпажках на решітку, або спеціальну форму. Так у вас вийде справжній домашній шашлик.
В банці
Досить цікавий та нетрадиційний спосіб приготування м’яса.Так, у цьому випадку воно не буде таким підсмаженим, як звичайний шашлик, однак за смаком не поступатиметься.
Настроміть шматочки м’яса на шпажки та поставте їх у чисті сухі банки об'ємом 3-5 л. Горлечка запечатайте фольгою та зробіть у ній кілька невеликих дірочок, щоб під час нагрівання з банки виходив пар, та відправте у духовку.
В мультиварці

Усе, що вам необхідно – покласти м’ясо у чашу мультиварки, закрити кришкою та задати режим, в залежності від того, що ви хочете отримати в результаті: "смаження", "тушіння" тощо. Також, ви можете самостійно виставити час приготування. У кожного вида м’яса він може відрізнятися. Для курки буде достатньо 20-30 хв, для свинини і яловичини – 40-50 хв, для баранини – година-півтори.
А який спосіб приготування м’яса ви використовуєте найчастіше?
А раніше "Дивогляд" ділився із вами 5 рецептами незвичайного маринаду для м’яса.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!