Що можна приготувати з черешні: 5 найсмачніших рецептів

Літо – один із улюблених сезонів українців. І не лише через те, що це пора відпусток і романтичних нічних прогулянок. Влітку ми можемо насолоджуватися корисними і смачними сезонними фруктами і ягодами.

Раніше ми писали про полуниці і найсмачніші рецепти із цих ягід. Сьогодні ж "Дивогляд" розповість про черешні.

До речі, ви знали, що черешні – це рослина із роду слив? 

100 г цих плодів містять 10% денної норми заліза. Тому черешні дуже корисні для людей із залізодефіцитною анемією. Маски із плодів гарно допомагають при лікуванні підліткових висипань, вугрів та інших дерматологічних хвороб.

Однак пам’ятайте, що в черешнях доволі високий вміст цукру і глюкози, тому "ягідки" можуть бути небезпечними для людей із діабетом. І для вашої талії. Дієтологи радять з’їдати не більше 300 г плодів на день.

Що ж можна приготувати із черешень? Найпростіше – просто заморозити на зиму. Але "Дивогляд" знайшов 5 цікавих рецептів на будь-який випадки життя.

Вареники із заварного тіста з черешнею

Рецепти із черешні
Рецепти із черешні
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Черешні – 300 г
  • Борошно – 350 г
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Для початку потрібно приготувати заварне тісто. Змішайте у каструлі молоко, сіль, цукор і яйце і 3 ст.л. борошна. Гарно все перемішайте, поставте на вогонь і доведідь до загустіння, постійно помішуючи. Якщо з’являться грудочки – не страшно. Головне, щоб вони були не надто великі.

Додайте заварне тісто до миски із рештою борошна. Вимішайте тісто до однорідної маси. Залиште відпочити на 10 хв.

Підготуйте черешні. Бажано вийняти кісточки.

Підготуйте кружальця тіста для вареників зручним для вас способом. Заліпіть вареники.

Помістіть у каструлю з киплячою водою. Варіть 2 хв після закипання вареників.

Щоб готові вареники не злипалися на тарілці, можна їх злегка посипати цукром.

Маринована черешня у пряному маринаді

Рецепти із черешні
Рецепти із черешні
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Черешня - 1 кг
  • Кориця - 1 паличка
  • Хрін, сухий корінь - 10 г
  • Гірчиця, насіння - 0,5 ч. л.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Лист вишні - 1 шт.
  • Горілка - 2 ст. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Вода - 500 мл на літрову банку

Помийте черешні. За бажанням можна дістати кісточки, але це не обов’язково.

Приготуйте маринад: з’єднайте у каструлі воду, оцет, горілку, сіль і цукор. Покладіть на вогонь і доведіть до кипіння.

У чисту суху банку покладіть хрін, гвоздику, корицю, коріандр та гірчицю. Заповніть банку черешнею та залийте маринадом. Зверху покладіть вишневий листочок та закатайте банку.

Зберігайте у темному прохолодному місці. Черешні промаринуються через 2 тижні. Тоді їх можна подавати як закуску та прикрашати м’ясні страви.

Черешневий джем

Рецепти із черешні
Рецепти із черешні
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Черешня - 450 г
  • Цукор - 230 г
  • Лимонна кислота - на кінчику ножа
  • Вода - 1-2 ст. л.

Черешні промийте та обережно очистіть від кісточок. Викладіть у каструлю. Додайте воду і проваріть на малому вогні 5-10 хв, щоб плоди стали м’якими.

Додайте цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння і проваріть 5 хв на сильному вогні, а потім ще 10 хв на середньому вогні.

Перемеліть черешні з сиропом за допомогою блендера. Додайте лимонну кислоту і проваріть ще 5-10 хв, щоб джем загустів.

Залийте у підготовану банку та закатайте. Зберігайте джем у темному прохолодному місці.

Черешневий соус і до морозива, і до м’яса

Рецепти із черешні
Рецепти із черешні
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Черешня - 500 г
  • Цукор - 100 г
  • Лимон - 75 г
  • Оцет бальзамічний - 15 мл
  • Кориця - 2 палички
  • Гвоздика (бутони) - 3-4 шт.
  • Вода холодна - 130 мл

Помийте і очистіть черешні.

У каструлю з холодною водою додайте цукор, корицю, гвоздику, цедру і лимонний сік. Доведіть суміш до кипіння, а потім проваріть ще кілька хв на середньому вогні. Додайте черешню і на повільному вогні варіть до середнього загустіння, час від часу знімаючи пінку.

Коли соус трохи охолоне, видаліть корицю та гвоздику, додайте бальзамічний оцет і перекладіть у банку. Зберігайте у холодильнику.

Йогуртовий торт із черешнею

Рецепти із черешні
Рецепти із черешні
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Йогурт (рідкий, несолодкий) - 1 л
  • Черешня - 300 г
  • Вершки 35% жирності - 100 г
  • Цукор - 50 г
  • Желатин - 25 г

Для бісквіту:

  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно  - 1 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Сіль - 1 дрібка

Для бісквіту змішайте яйця, сіль і цукор і збивайте міксером близько 5 хв на максимальній швидкості. Додайте просіяне борошно, перемішайте тісто.

Вилийте тісто у форму і випікайте 25-30 хв за температури 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть і розділіть на два коржі. Вам знадобиться лише один із них.

Черешню промийте, очистіть від кісточок. 200 г плодів з’єднайте з цукром і припустіть у каструлі 5-7 хв. Отриманий сік злийте у йогурт.

Розчиніть желатин і додайте до йогурту.

Застеліть форму для торта харчовою плівкою. Викладіть корж бісквіта, вилийте на нього половину йогуртової маси і 100 г викладіть непровареної черешні. Покладіть у морозилку на 15 хв, щоб йогурт швидко схопився.

Потім залийте торт рештою йогурту і викладіть проварені вишні. Зверху прикрасьте збитими вершками.

Остудіть торт у холодильнику (2 год) або морозилці (30 хв). Після цього торт можна прикрасити і подавати на стіл.

Читайте також: На Одеському ринку продають черешню по 7 грн за штуку

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше