Збережіть собі рецепт для вихідних
Британський шеф-кухар Джефф Бейкер, який колись готував страви для самої королеви Єлизавети ІІ, розкрив свій секрет, як приготувати ідеальні смажені ковбаски. Його поради публікує Daily Star.
Щоб посмажити найсмачніші сосиски, Бейкер пропонує виконати 5 простих кроків:
1. Дістати сосиски з холодильника за 20 хв до приготування. Якщо не зробити цього, є ризик, що вони просмажаться нерівномірно, а їхня шкірка може тріснути.
2. Використовувати сковорідку з антипригарним покриттям і смажити на малому або середньому вогні.
3. Додати чайну ложку качиного або гусячого жиру, рівномірно розподілити його по поверхні сковорідки, а потім прибрати надлишок.
4. Коли жир розігріється, викласти ковбаски, але варто стежити, щоб вони не торкалися одна одної. Регулярно перевертати, поки страва не матиме золотистий колір.
5. Не можна подавати сосиски одразу. Після приготування їм потрібно дати охолонути впродовж кількох хвилин.

Шеф-кухар також назвав три головні помилки у приготуванні сосисок:
1. Не надрізайте і не проколюйте шкірку під час приготування якісних ковбас із високим вмістом м’яса та натуральних шкурок. Це може призвести до того, що сік із сосиски витече, і ви отримаєте суху несмачну страву.
2. Ніколи не смажте у фритюрі. Це може зробити шкірку жорсткою, а ковбасу сухою.
3. Не запікайте свої ковбаси. Хоча це здається здоровим варіантом, це не не краще від смаження на сковорідці. Випічка не дозволяє зовнішній стороні набути того чудового смаку "умамі", якого ми всі прагнемо.
Раніше інший відомий шеф-кухар Гордон Рамзі розповів, як правильно приготувати найсмачніші макарони.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!