Незвичайний рецепт звичайної каші
Сніданок – один з найважливіших прийомів їжі за день. Але що робити, коли хочеться поїсти смачно та естетично, а часу та ідей бракує? Отримати заряд бадьорості на весь день допоможе звичайна гречана каша, приготована за незвичайним рецептом.
"Гречана каша - чудовий варіант для легкого сніданку, але просто гречка, погодьтеся, нудно. Тому я вирішив доповнити її копченими ковбасками, а саму крупу зварити в зеленому чаї. Вийшло дуже смачно і головне не банально. Наполегливо рекомендую приготувати гречку за моїм простим рецептом - в зеленому чаї з томатами і ковбасками", - розповідає український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Сьогодні ця страва входить до меню декількох ресторанів, а ми знаємо, як створити її вдома.
Компоненти:
- Гречана крупа – 100 г
- Зелений чай (заварений) – 200 мл
- Копчені ковбаски – 50 г
- Томати чері – 2 шт
- Сир Пармезан (тертий) – 10 г
- Олія соняшникова (для смаження)
Процес приготування:
- Заварити зелений чай. Обирайте нейтральні сорти чаю, які не дадуть сильної гіркоти. У невелику каструлю засипати крупу, залити зеленим чаєм і поставити варитися на середній вогонь.
- Коли гречка в зеленому чаї закипить додати ковбаску, порізану невеликими шматочками і варити до готовності.
- На невеликій сковорідці з олією обсмажити томати, порізані великими кубиками. Готову кашу викласти на тарілку, додати томати і посипати тертим пармезаном.
Гречана каша – один з найкорисніших та найпоширеніших продуктів. Проте, найчастіше її вживають на обід як гарнір. Ми впевнені, що приготована за цим рецептом страва стане вашим любленим сніданком!
А якщо Вам захочеться чогось солодкого, пропонуємо переглянути легкий рецепт смачного сливового пирога.
Готувати - це просто! Смачного!
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!