Перець чилі

Учені назвали продукт, який може знизити ризик смерті на чверть

Shutterstock

Їжа дійсно впливає на наше здоров'я

Учені з Американської кардіологічної асоціації розповіли про продукт, вживання якого може знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань чи раку на чверть. Про це пише Express.

Проаналізувавши дані 570 тисяч осіб учені виявили, що люди, які регулярно вживали перець чилі, мали на 23% нижчий ризик смерті від онкологічних захворювань і на 26% - від серецево-судинних.

Цілющі властивості перцю чилі пояснюють вмістом у ньому капсаїцину — речовини, що має протизапальні, антиоксидантні і пропухлинні властивості, а також може регулювати рівень глюкози в крові.

Окрім того, як ми повідомляли нещодавно, інженери виявили, що капсаїцин може підвищувати ефективність сонячних батарей.

Раніше американські кардіологи розповіли про просту харчову звичку, яка може значно знизити ризик передчасної смерті. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ