Вони можуть погано вплинути на ваше здоров'я
Інколи люди намагаються збалансовано харчуватися і починають їсти продукти, які прийнято дуже високо ціувати, проте вони мають певні недоліки. Про це повідомляє Cosmopolitan.
Білий рис
Цю страву полюбляють завдяки клітковині, залізу, кальцію і багатьом іншим поживним речовинам. Однак, білий шліфований рис не має цих корисних речовин.
Окрім цього, його обробляють потужним канцерогеном, який може спровокувати появу ракових клітин. Саме тому рекомендовано вживати бурий рис.
Коров'яче молоко
Деякі відмовляються від цього продукту через непереносимість лактози. Також коров'яче молоко вважають потужним алергеном.
Учені з'ясували, що у пастеризованому молоці є велика кількість антибіотиків. У той же час, молоко користується попитом, що обумовлено його універсальністю.
Якщо ви не бажаєте від нього відмовлятися, то треба уважно читати його склад, так як цукор і емульгатори можуть зашкодити вашому організму.
Свіжий фреш
Є думка, що він менш шкідливий, ніж сік у пакетах, але це не зовсім так. Справа в тому, що у ньому залишається цукор, через який піднімається інсулін в крові.
Замість фрешу можна просто з'їсти цілий апельсин.
Гречана крупа
Не рекомендовано їсти коричневу гречану крупу, що обумовлено її термічною обробкою. Остання призводить до втрати великої кількості мінералів і поживних речовин.
Гарним вибором буде зелена гречка, яка є дуже корисним антиоксидантом. Для більшої користі її можна попередньо замочити на ніч.
Рослинна олія
Використовувати її для обсмажування страв – погана ідея. При високій температурі вона нагрівається і починає чадіти, що призводить до утворення токсичних речовин.
Для салатів краще оливкова олія, а для смаження – рапсова або будь-яка інша, котра має температуру диміння до 220 градусів.
До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про 5 помилок на шляху до здорового раціону.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!