Дієтологи склали список продуктів, які не рекомендовано вживати зранку, оскільки вони негативно вплинуть на здоров’я. Про це повідомляє "24 канал".
Серед людей побутує думка, що пропустити сніданок – погана ідея. Однак не варто думати, що це робить допустимим вживання зранку будь-яких продуктів.
Деякі продукти, які прийнято вживати на початку дня, здаються корисними, проте сіль, жир та цукор у їх складі вказують на протилежне.
Пластівці

Єдина перевага цього продукту – швидке приготування. Вживання пластівців, "кульок", "зірочок" та інших продуктів, які заливають молоком, може принести більше шкоди, ніж користі.
Справа в тому, що сухі сніданки складаються з борошна, крохмалю, цукру, а також у них входять підсилювачі смаку, консерванти, ароматизатори, емульгатори та інші синтетичні добавки.
Якщо дитина буде регулярно вживати такі продукти, то є ризик порушення метаболізму, функціонування нирок, шлунку, кишечника та інших органів.
Каша швидкого приготування

Вона містить велику кількість вуглеводів та мало клітковини, через що швидко підвищується та стрімко падає рівень цукру в крові. Експерти стверджують, що людина, яка вживає такі продукти, на рік отримує близько 5 кілограмів цукру.
Ранкова каша має бути зварена з повноцінної крупи і в її основі мають бути молоко або вода. Для підсилення смаку можна скористатися сухофруктами, ягодами, горіхами, імбиром, корицею чи ваніліном.
Бекон
Безумовно, в м’ясо входить білок, проте оброблений продукт позбавляється всіх корисних властивостей, які є в першопочатковому продукті. Замість них людина отримає насичені жири та холестерин.
Бутерброд з ковбасою

У багатьох людей це є традиційним та швидким сніданком, проте це неправильно. Подібні "страви" поєднують "швидкі" вуглеводи та шкідливі жири, тому задля користі для організму рекомендується заміна основних інгредієнтів.
Наприклад, в корисному бутерброді має бути хліб з борошна грубого помелу, натуральне відварне м'ясо, свіжі овочі, зелень та сир.
Читайте також: 10 сніданків, із яких найкраще починати свій день
Хліб з плавленим сиром
Він є не менш шкідливою їжею, ніж попередній пункт списку. В плавлений сир входить багату жиру, а тому відсутній жодний натяк на корисні властивості такої їжі.
У його виробництві використовують відходи сирного виробництва або сирів, які не можуть реалізувати через те, що закінчився термін придатності.
Випічка

Деякі люди полюбляють зранку їсти круасани, тістечка та булочки, проте це поганий вибір. Ця їжа поєднує "швидкі" вуглеводи та жири, що призводить до маси калорій і високого глікемічного індексу.
Завдяки такому сніданку не вдасться позбутися голоду, замість чого людина тільки отримає зайві кілограми.
Сік

Фруктові та ягідні соки в основному виготовляють за допомогою додавання води до сухої маси. Також в пакетованих соках використовується цукор, лимонна кислота та інші консерванти.
Інколи фруктову м’якоть замінюють пектином або відходами цукрового буряка, тому про користь тут можна і не згадувати.
Деякі віддають перевагу власноруч приготованим фрешам, однак вживати їх зранку також не варто. Справа в органічних кислотах, через які подразнюється слизова оболонка шлунку.
Нещодавно "Дивогляд" розповідав про поради дієтолога, які повернуть людину до нормального стану після свят.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!