Всі корисні елементи потрібно отримувати з їжі, а не з аптеки
Більшості людей відома стара приказка "Яблуко на день тримає лікаря подалі". Насправді вживання правильної їжі є дуже важливим у запобіганні хворобам, оскільки велику роль у цьому відіграють певні вітаміни.
Вживання поживної їжі з високим вмістом певних вітамінів допоможе зміцнити імунітет і боротися з хворобами. Зареєстрований дієтолог Джулія Зумпано із клініки Клівленда (США) пояснює, які вітаміни особливо важливі для імунної системи та в яких продуктах їх можна знайти. Її слова наводить німецьке видання Heilpraxisnet.
За словами Зумпано, є три основні вітаміни, які підтримують наш імунітет.
Насамперед це вітамін С. Коли людина відчуває нестачу цього вітаміну, вона більш сприйнятлива до різних захворювань. Дієтолог радить їсти продукти, багаті вітаміном С: апельсини, грейпфрути, мандарини, полуницю, перець, шпинат, капусту і броколі.
Для міцного здоров'я нам потрібен вітамін B6. Він бере участь у біохімічних реакціях імунної системи. Його можна отримати, включаючи в раціон курку, рибу (найкраще ту, яка живе у холодній воді. Наприклад, лосось чи тунець), зелені овочі й нут.
Третім, не менш важливим вітаміном для імунітету вважається вітамін Е. Він є потужним антиоксидантом, який допомагає організму боротися з інфекцією. Його нестачу можна заповнити, вживаючи горіхи, насіння і шпинат.
Лікар закликає уникати харчових добавок і отримувати всі необхідні вітаміни з допомогою збалансованого харчування.
Наближається холодний період і тема захисту від застуд стає дедалі актуальнішою. Як розповідав раніше "Дивогляд 5.UA", учені довели, що мед є найефективнішим засобом для лікування інфекцій верхніх дихальних шляхів.