Легкий та швидкий у приготуванні десерт
Одним з найпопулярніших десертів у ресторанах є шоколадний фондан. Його ніжна текстура та неймовірний смак інколи просто зводять з розуму. Намагаючись приготувати цю страву вдома, багато хто так і не зумів отримати очікуваний результат.
Щоб трошки допомогти вам, "Дивогляд" вирішив поділитися рецептом шоколадного тістечка, який на свою сторінку в Instagram виклала суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська. Цей десерт обов'язково вийде у вас з першого разу.
Інгредієнти
- вершкове масло 82% – 120 гр;
- чорний шоколад – 90 гр;
- яєчні білки – 4 шт;
- цукор – 150 гр;
- борошно – 50 гр.
Приготування
- У сотейнику на водяній бані розтопіть чорний шоколад разом із вершковим маслом. Щойно ви отримаєте однорідну масу – зніміть посуд з вогню та залиште для охолодження;
- Збийте разом білки з цукром, додайте їх у шоколад та ретельно перемішайте;
- Потроху вводіть у рідину борошно, постійно помішуючи до однорідної консистенції та залиште на 15-20 хвилин;
- Форми для випікання змастіть маслом, присипте цукром та викладіть отриману суміш;
- Відправте форми у розігріту до 180 градусів духовку та випікайте масу упродовж 15 хвилин.
Насолодіться цим десертом разом із кулькою морозива.
А якщо ви вже давно фахівець із випічки – рекомендуємо спробувати приготувати бісквіт із карамеллю та бананом за рецептом від Ектора Хіменеса-Браво.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!