Шоколадне тістечко від Ольги Мартиновської

Ніжна текстура та неймовірний смак: рецепт шоколадних тістечок від Ольги Мартиновської

olga_martynovska / Instagram

Легкий та швидкий у приготуванні десерт

Одним з найпопулярніших десертів у ресторанах є шоколадний фондан. Його ніжна текстура та неймовірний смак інколи просто зводять з розуму. Намагаючись приготувати цю страву вдома, багато хто так і не зумів отримати очікуваний результат.

Щоб трошки допомогти вам, "Дивогляд" вирішив поділитися рецептом шоколадного тістечка, який на свою сторінку в Instagram виклала суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська. Цей десерт обов'язково вийде у вас з першого разу.

Інгредієнти

  • вершкове масло 82% – 120 гр;
  • чорний шоколад – 90 гр;
  • яєчні білки – 4 шт;
  • цукор – 150 гр;
  • борошно – 50 гр.

Приготування

  1. У сотейнику на водяній бані розтопіть чорний шоколад разом із вершковим маслом. Щойно ви отримаєте однорідну масу – зніміть посуд з вогню та залиште для охолодження;
  2. Збийте разом білки з цукром, додайте їх у шоколад та ретельно перемішайте;
  3. Потроху вводіть у рідину борошно, постійно помішуючи до однорідної консистенції та залиште на 15-20 хвилин;
  4. Форми для випікання змастіть маслом, присипте цукром та викладіть отриману суміш;
  5. Відправте форми у розігріту до 180 градусів духовку та випікайте масу упродовж 15 хвилин.

Насолодіться цим десертом разом із кулькою морозива. 

А якщо ви вже давно фахівець із випічки – рекомендуємо спробувати приготувати бісквіт із карамеллю та бананом за рецептом від Ектора Хіменеса-Браво.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ