Рецепт овочевих ролів

Овочеві роли з соусом: найпростіший рецепт страви від українського шеф-кухаря

klopotenko_recipes / Instagram

Додайте трішки азіатської нотки до свого столу

Овочеві роли з рисового паперу – одна з найпопулярніших страв азіатської кухні. Вони чудово підійдуть в якості легкого перекусу, або закуски перед основним прийомом їжі.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився зі своїми підписниками легким та швидкий рецептом цієї страви. Обов'язково скуштуйте її! 

Інгредієнти

  • Рисовий папір – 4 листи
  • Печериця – 300 г
  • Морква – 1 шт
  • Рослинна олія – 2 ст. л. 
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода – 60 мл
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мирин – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Сіль і перець (за смаком)
  • Петрушка (за смаком)

Приготування

  1. Підготуйте овочі. Одну морквину наріжте довгими смужками як для корейської моркви, а печериці наріжте слайсами;
  2. На розігрітій сковороді підрум'яньте печериці та моркву протягом 1-2 хвилин (але не більше, щоб морква залишилася хрусткою);
  3. Наріжте половину перцю чилі дуже дрібним кубиком. Змішайте разом моркву, печериці, перець чилі та листочки петрушки за смаком;
  4. В сотейник налийте соєвий соус та додайте до нього 1 ч.л. міріну; 
  5. Розведіть 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю в 60 мл води. Введіть суміш у соєвий соус і готуйте до загустіння;
  6. Рисові листи змастіть водою, щоб вони стали еластичними. На одну сторону листа покладіть начинку та акуратно загорніть в рол.

Перед подачею розріжте готовий рулет навпіл, полийте соусом та посипте кунжутним насінням.

А на десерт – скуштуйте сирники за найсмачнішим рецептом від ЯнгШеф

Готувати – це легко! Смачного!

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ