Додайте трішки азіатської нотки до свого столу
Овочеві роли з рисового паперу – одна з найпопулярніших страв азіатської кухні. Вони чудово підійдуть в якості легкого перекусу, або закуски перед основним прийомом їжі.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився зі своїми підписниками легким та швидкий рецептом цієї страви. Обов'язково скуштуйте її!
Інгредієнти
- Рисовий папір – 4 листи
- Печериця – 300 г
- Морква – 1 шт
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Насіння кунжуту – 1 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Вода – 60 мл
- Соєвий соус – 100 мл
- Мирин – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Сіль і перець (за смаком)
- Петрушка (за смаком)
Приготування
- Підготуйте овочі. Одну морквину наріжте довгими смужками як для корейської моркви, а печериці наріжте слайсами;
- На розігрітій сковороді підрум'яньте печериці та моркву протягом 1-2 хвилин (але не більше, щоб морква залишилася хрусткою);
- Наріжте половину перцю чилі дуже дрібним кубиком. Змішайте разом моркву, печериці, перець чилі та листочки петрушки за смаком;
- В сотейник налийте соєвий соус та додайте до нього 1 ч.л. міріну;
- Розведіть 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю в 60 мл води. Введіть суміш у соєвий соус і готуйте до загустіння;
- Рисові листи змастіть водою, щоб вони стали еластичними. На одну сторону листа покладіть начинку та акуратно загорніть в рол.
Перед подачею розріжте готовий рулет навпіл, полийте соусом та посипте кунжутним насінням.
А на десерт – скуштуйте сирники за найсмачнішим рецептом від ЯнгШеф.
Готувати – це легко! Смачного!
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!