Сочники

Як у дитинстві: рецепт легких та ніжних сочників від фуд-блогера

Олена Єрмоленко / Instagram

Напевно кожен у дитинстві любив поласуватися сочником з молоком, або чаєм. Однак, сьогодні у магазинах майже неможливо знайти той самий смак, який перенесе вас назад у дитячі роки. 

А чому б не створити його самостійно? Як повідомляє "Дивогляд", фуд-блогерка Олена Єрмоленко у своєму Instagram виклала рецепт сочників, які обов'язково вам сподобаються. 

Інгредієнти

Для тіста:

  • сметана – 4 ст л;
  • вершкова олія – 70 г;
  • борошно пшеничне 400 г;
  • мед – 1 ст л;
  • цукор – 3/4 склянки;
  • сода – 1 ч л;
  • 1 яйце.

Для начинки:

  • сир – 200 г;
  • цукор – 2 ст л;
  • сметана – 1 ст л;
  • борошно – 1 ст л;
  • яєчний білок – 1 шт;
  • яєчний жовток – 1 шт (для змащування тіста).

Приготування

  1. Змішайте разом сметану та цукор так, щоб в результаті вийшла однорідна маса;
  2. Додайте до суміші вершкову олію, яйце та мед. Ретельно перемішайте інгредієнти та додайте до них просіяне борошно і соду;
  3. Замісіть тісто та залиште під плівкою на кілька хвилин, а у цей час переходьте до приготування начинки;
  4. У окремій мисці збийте билок до міцних піків, а потім додайте до них цукор та знову збйте;
  5. Сир розімніть виделкою так, щоб не було грудочок та додайте до нього збитий із цукром білок;
  6. У сирну масу просійте муку та додайте сметану;
  7. Коли завершите із приготуванням начинки – знову поверніться до тіста. Обережно розкачайте його, щоб товщина била близько 0,5 см та виріжте з нього однакові кола. Для цього можна скористатися склянкою;
  8. На одну половину кола викладіть сирну суміш, а іншою половиною накрийте її зверху;
  9. Змастіть верхівки усіх тістечок жовтком та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Ваші сочники готові! А ще однією стравою, що обов'язково нагадає вам смак дитинства є десерт "Пташине молоко".

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ