Напевно кожен у дитинстві любив поласуватися сочником з молоком, або чаєм. Однак, сьогодні у магазинах майже неможливо знайти той самий смак, який перенесе вас назад у дитячі роки.
А чому б не створити його самостійно? Як повідомляє "Дивогляд", фуд-блогерка Олена Єрмоленко у своєму Instagram виклала рецепт сочників, які обов'язково вам сподобаються.
Інгредієнти
Для тіста:
- сметана – 4 ст л;
- вершкова олія – 70 г;
- борошно пшеничне 400 г;
- мед – 1 ст л;
- цукор – 3/4 склянки;
- сода – 1 ч л;
- 1 яйце.
Для начинки:
- сир – 200 г;
- цукор – 2 ст л;
- сметана – 1 ст л;
- борошно – 1 ст л;
- яєчний білок – 1 шт;
- яєчний жовток – 1 шт (для змащування тіста).
Приготування
- Змішайте разом сметану та цукор так, щоб в результаті вийшла однорідна маса;
- Додайте до суміші вершкову олію, яйце та мед. Ретельно перемішайте інгредієнти та додайте до них просіяне борошно і соду;
- Замісіть тісто та залиште під плівкою на кілька хвилин, а у цей час переходьте до приготування начинки;
- У окремій мисці збийте билок до міцних піків, а потім додайте до них цукор та знову збйте;
- Сир розімніть виделкою так, щоб не було грудочок та додайте до нього збитий із цукром білок;
- У сирну масу просійте муку та додайте сметану;
- Коли завершите із приготуванням начинки – знову поверніться до тіста. Обережно розкачайте його, щоб товщина била близько 0,5 см та виріжте з нього однакові кола. Для цього можна скористатися склянкою;
- На одну половину кола викладіть сирну суміш, а іншою половиною накрийте її зверху;
- Змастіть верхівки усіх тістечок жовтком та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Ваші сочники готові! А ще однією стравою, що обов'язково нагадає вам смак дитинства є десерт "Пташине молоко".
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!