8 рецептів чаю, які подарують гарний настрій і затишний вечір

Під час зимового сезону багато людей починають все частіше пити чай, навіть попри те, що в останній час цей період не супроводжується сильними морозами в Україні.

Щоправда, зовсім скоро синоптики прогнозують похолодання, тому всілякі рецепти чаю стають ще більш актуальними. Саме тому "Дивогляд" зібрав для вас 8 рецептів чаю, які допоможуть приємно провести час та зігрітися в цю пору.

Імбирний чай з апельсином

Імбирний чай, збитень
Імбирний чай, збитень
Фото: Depositphotos

  • - півлітра води;
  • - свіжий корінь імбиру (30 г);
  • - сік половини лимона та стільки ж соку помаранча;
  • - трішки м’яти;
  • - 2 столові ложки меду.

Коли вода закипить, то в неї треба додати імбир в потертому чи нарізному вигляді. Цю суміш варто готувати протягом декількох хвилин, після чого напій треба процідити, додати до нього лимонний та апельсиновий сік, листя м’яти та мед.

Перед вживанням чаю йому рекомендують дати ще близько 10 хвилин настоятися, завдяки чому напій стане ще більш смачним.

Шипшиновий чай з медом

  • - півлітра води;
  • - шипшина (50 г);
  • - 2 столові ложки меду.

Шипшину залити водою, температура якої приблизно становить 90 градусів, після чого залишити напій на 15 хвилин. Потім процідити та додати мед і лимонний сік, якщо ви його полюбляєте.

Ягоди краще додавати в подрібненому вигляді, а для приготування напою використовувати емальований посуд.

Читайте також: Від білого до синього: топ-5 корисних чаїв і різновиди напоїв

Обліпиховий чай з медом

Обліпиховий чай
Обліпиховий чай
Фото: Depositphotos

  • - півлітра води;
  • - обліпиха (150 г);
  • - листовий чорний чай (2 столові ложки);
  • - мед (2 столові ложки).

Треба приготувати пюре з обліпихи, яку перед цім помили та висушили. Отримане та декілька ягід треба змішати з чорним чаєм, залити окропом та залишити на 15 хвилин, після чого процідити. Мед можна використовувати, але це не обов’язково.

Трав’яний чай

  • - ромашка (25 г);
  • - квітки лаванди (25 г);
  • - квітки меліси лимонної (25 г);
  • - вербена (50 г);
  • - м’ята перцева (50 г);
  • - липовий цвіт (50 г).

Треба взяти 2 столові ложки трав, залити їх 250 мл окропу та настоювати отримане близько 15 хвилин. Якщо чай здається занадто інтенсивним на смак, можна додати ще трохи води. Цей напій рекомендується вживати вранці.

Марокканський чай

  • - свіжа м’ята (30 г);
  • - зелений чай (2 чайні ложки);
  • - цукор та кедрові горішки (за бажанням).

Треба подрібнити листя м’яти, залити їх холодною водою (1,2 літра) та довести до кипіння. Рекомендується заливання зеленого чаю та кедрових горішків цим «м’ятним» окропом, після чого отримане треба залишити на декілька хвилин. Наостанок можна додати цукор та знову залишити чай приблизно на 5 хвилин.

Чай із журавлини

Журавлиновий чай
Журавлиновий чай
Фото: Shutterstock

  • - пів літра води;
  • - журавлина (200 г);
  • - цукор (1,5 столові ложки);
  • - сік одного апельсина;
  • - палички кориці та гвоздики (8 штук).

Журавлина має бути подрібнена, отриманий сік варто відділити, після чого залити водою масу з ягід и довести отримане до кипіння.

Потім треба процідити та додати до цього інші інгредієнти, які ми зазначили вище. Цей напій можна пити як окремо, так і додати до іншого виду чаю.

Чай каркаде

Треба взяти один літр холодної води та залити ним 10 г трояндочок каркаде, які мають так простояти декілька годин, а краще протягом усієї ночі. Після поставити масу на невеликий вогонь і довести це до кипіння, після чого радимо протримати напій на вогні близько 5 хвилин.

Наостанок рекомендуємо процідити напій, додати цурок и цедру лимону.

Чай по-шотландськи

Один із найбільш оригінальних рецептів, адже замість води тут використовують молоко. Слід узяти чорний чай (1 чайну ложку) і залити його кип’яченим молоком, та залишити отриману суміш на 5 хвилин.

Тим часом потрібно збити мед і яєчний жовток, а потім процідити чай і додати жовток з медом. Якщо ви не готові так експериментувати, то можна не використовувати жовток.

Апельсиновий чай

  • - півлітра води;
  • - 1 апельсин;
  • - чорний чай (2 чайні ложки);
  • - цукор (2-4 чайні ложки)

Цедру апельсина залиии окропом и настоювати 10 хвилин. Отримане треба процідити та довести до кипіння. Цей "апельсиновий" окріп використовується для того, щоб залити чорний чай и настоювати його приблизно 5 хвилин. Додавання цукру та апельсинового соку – справа смаку.

До речі, нещодавно учені розказали про напій, який допомагає у зниженні ризику розвитку онкологічного захворювання.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше